Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАМИРНИЦА БЕЗ КОЈЕ ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ НЕ МОЖЕ: Житарица која игра кључну улогу у њеном начину исхране

Јелена Ђоковић је већ годинама на посебном режиму исхране, а без једне намирнице не може да јој прође дан

1712069166_Foto-Shutterstock-Ataimages-Jelena-Djokovic.jpg
Фото: Схуттерстоцк, Атаимагес
Oglas

Јелена Ђоковић, супруга најбољег тенисера на свету Новака Ђоковића, велику пажњу поклања ономе што једе. Здравље јој је увек било на првом месту.

Преданим односом према храни, Јелена Ђоковић битно је утицала и на мужа Новака Ђоковића. Баш из разлога што пази шта једе, треба тражити формулу Нолетове дуговечности у професионалном спорту и успешности када је у питању тенис.

Многи сматрају да Јелена и Новак Ђоковић делују младолико, баш због здраве прехране. Јелена је веганка и поносна је на то.

- Почела сам да размишљам како да преживим три године, јер нисам имала новца да једем у не знам каквим ресторанима, а нисам ни живела у дому где имам кухињу. Тако да је веганство кренуло из муке - открила је једном приликом Јелена Ђоковић.

Истакла је тада Јелена да није имала намеру да буде веганка, али је то прихватила и данас је поносна што једе искључиво храну биљног порекла.

- Ја сам била велики гурман, јела сам месо. И данас га волим, али га не једем. Добро се осећам и то ми је био циљ. Да пронађем начин како да живим овај живот будна, с енергијом, здава.

Открила је супруга Новака Ђоковића шта једе.

- Моја прехрана је 70 одсто сирове хране, а 30 одсто скуване. Најчешће једем супу, безглутенску тестенину, киноу, пиринач... Тешко је данас пронаћи праву храну и припремљену на здрав начин. Зато ми је важно да се добро организујемо око оброка и срећна сам што имам партнера који је као и ја посвећен томе да остане здрав и јак. Наши режими прехрани се тек мало разликују - рекла је Јелена Ђоковић у емисији "Шта сам теби и ко сам себи".

Према свему судећи, тајна лепоте и виткости Јелене Ђоковић крије се у посебном режиму прехране. Кључну улогу у велом процесу игра житарица киноа. Наиме, то је намирница без које Јелена не може да замисли свој дан, а комбинује је у исхрани на различите начине. Како ни она, ни Новак годинама не једу месо, тако се труде да свој јеловник обогате природним изворима протеина, а један од њих је и киноа. То је биљка која је права ризница здравља.

Ова намирница се назива и "златом Инка" као и "краљицом семенки", а древне цивилизације Јужне Америке увелике су базирале своју прехрану на њој. Сматрали кинуо светом биљком те осим за прехрану користили је и у народној медицини. Киноа обилује протеинима, витамином Ц, калцијумом, разним минералима, аминокиселинама и многим другим вредним састојцима. Користи се за јело, али и за израду масти, етеричних уља и народних лекова. Тако се зна да се кроз историју киноа посебно преписивала болесницима за лечење реуме, тумора, хемороида и ишијаса.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas