Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
промо

Неизоставни препарати током трудноће: Да ли је потребна нега тела током трудноће? Итекако!

Не само да је потребна него је скоро и незамисливо да трудноћа прође без тога

1666708775_freestocks-ux53SGpRAHU-unsplash-1-.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Свако ко је помислио да је друго стање време када се жена опусти и потпуно занемари своје тело, преварио се.

Током трудноће дешавају се бројне и толико драстичне промене, да без одговарајуће неге може доћи до разних последица које се након порођаја тешко отклањању.

Дакле, боље спречити него лечити!

У преводу, свака трудница би требало да зна како правилно неговати своје тело и све промене које се дешавају, а има их заиста пуно.

У овом тексту управо се о томе и говори. Бројне промене су главна тема, а одлични савети ће сигурно употпунити читање наредних редова.

Нека баш ови савети буду женама звезда водиља у нези тела током трудноће.

Крема за стрије као обавезни део трудноће

Родити бебу није лако. Када се све узме у обзир, порођај врло често буде и најлакши део. Тежи део често зна бити сама трудноћа јер је пропраћена бројним променама. Не може се свака промена окарактерисати као негативна, јер је последица нечег лепог, али многе су ипак врло непожељне.

Једна таква су управо и стрије. Можда стрија није било пре другог стања, али услед бебиног раста и растезања коже, ето и стрија. Кожа јесте задивљујућ орган који пружа заштиту и врши бројне функције, али пред трудничким променама и кожа често поклекне. Растеже се, пуца, црвени, сврби, а појављују се и стрије. Да до тога не би дошло, потребна је крема за стрије.

Битно је да то буде, пре свега, препарат безбедан током трудноће, а затим и врло ефикасан.

Ефикасност је последица савршеног састава.

Стрије су опаки непријатељ, али у борби са добром кремом немају шансе!

Крема против флека на кожи

Без очајања!

ОК, појавиле су се флеке на лицу, али није смак света. Трудноћа је период када се то и очекује. Неће их искусити све жене, али један добар проценат итекако хоће. Зову се још и трудничка маска. Нису најпријатније за око, нарушавају самопоуздање и слику о себи, али добра вест је да су флеке пролазне.

Потребно је само мало стрпљења и након порођаја све дође на своје место. Коме стрпљење није јача страна, одговарајућа козметика може бити добро решење које је на дохват руке. Потребно је пронаћи квалитетну крему која ће захваљујући свом саставу утицати на избељивање коже и колико толико уједначити тен. Можда резултат неће бити у потпуности задовољавајућ, али сваки напредак ће трудници вратити осмех на лице. И овде је јако битно водити се тиме да козметика буде безбедна у трудноћи и без штетних састојака.

Вагиналете као често коришћен препарат у трудноћи

Разне врсте вагиналних инфекција врло честе током трудноће. Не смеју се занемарити.

Срећом, има решења . Уз одговарајућу терапију ове инфекције, било да су гљивичне или бактеријске, не представљају сигнал за забринутост. Потребно је само да с на време открије проблем и добије одговарајућа терапија. Тиме се ублажавају и елиминишу врло непријатни симптоми.

Током другог стања ова врста терапије се никако не узима на своју руку. Сваки непријатан и неуобичајен симптом, прво гинеколог мора проверити.

Вагиналете су врло чест начин да се проблем реши.

Чему служе?

Имају разне функције, али углавном се користе управо када дође до бактеријских и гљивичних инфекција.

Крема против бубуљица

Није доба пубертета, а бубуљице су ту! Па зашто сад још и то?

Да, јесте фрустрирајуће када се у неким годинама поново пролази кроз пубертетске проблеме, али и то је саставни део трудноће. Зато се треба спремити и за овај козметички проблем.

Бубуљице могу бити изазване хормонским променама као и начином исхране и целокупног животног стила у трудноћи.

Није све тако страшно! Има решења и за овај проблем. Наравно да је спас у одговарајућој козметици намењеној решавању проблема са бубуљицама.

Приликом куповине потребно је потражити природну козметику која је намењена трудницама и њиховим специфичним потребама. Уз свакодневну негу, лице се може вратити на пређашње стање када је блистало пуним сјајем.

Одговарајућа купка

Више није приоритет само мирисати након туширања. Сада је најважније да и током купања кожа добије одговарајућу негу. Уместо исушивања агресивним купкама, пожељно је кожу хидрирати и нахранити.

То се може успети само уз одговарајућу козметику. Под тим се мисли на препарате природног састава које у себи садрже доста природних уља.

И то је могуће. Уз одговарајући избор купке и само туширање може постати саставни део свакодневне неге.

Нека процес започне већ испод туша, а наставак нека уследи.

Витамини

Важно је знати да чак и сасвим здраву трудноћу прате одређени симптоми. Врло често је то умор, пад имунитета, кратак дах, лупање срца.

Наравно да нису сви симптом озбиљне дијагнозе, али указују на недостатак нечега у организму. То нешто је углавном гвожђе или неки други витамини и минерали.

Када се појави неки од споменутих симптома, лекар обично препоручи да се одради крвна слика или одређене анализе којима се утврђује разлог за појаву симптома.

Најчешће се регулишу управо уз одговарајућу суплементацију којом се надокнађује природни недостатак нечега у организму.

Најчешће се као пример узима гвожђе, јер оно са одмицањем трудноће највише страда и највише се губи из организма. Чак и сасвим здраве труднице могу имати овај проблем. Није забрињавајућ, али захтева надокнађивање уз одређену суплементацију како би се спречила појава анемије.

Суплементи као што су витамин Ц, витамин Д или фолна киселина служе јачању имуног система труднице, а уједно доприносе и правилном формирању бебе.

Која суплементација ће бити препоручена зависи од потреба сваке труднице, а то ће лекар свакако најбоље проценити.

Нема времена за опуштање. Можда су труднички симптоми узели маха и понестаје снаге и воље за негу тела, али време је да се ствари мењају. Мора се преузети контрола над променама које се дешавају.

Време одмиче, трудноћа напредује, промене се дешавају. Стрије и остале промене неће сачекати да мучнина прође. Зато правац у куповину квалитетне козметике. Добра вест је да се решење налази иза свега неколико кликова.

Баш зато и нема оправдања. Где има воље има и начина.

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas