· · Komentari: 0
promo

Neizostavni preparati tokom trudnoće: Da li je potrebna nega tela tokom trudnoće? Itekako!

Ne samo da je potrebna nego je skoro i nezamislivo da trudnoća prođe bez toga

1666708775_freestocks-ux53SGpRAHU-unsplash-1-.jpg
Foto: Unsplash

Svako ko je pomislio da je drugo stanje vreme kada se žena opusti i potpuno zanemari svoje telo, prevario se.

Tokom trudnoće dešavaju se brojne i toliko drastične promene, da bez odgovarajuće nege može doći do raznih posledica koje se nakon porođaja teško otklanjanju.

Dakle, bolje sprečiti nego lečiti!

U prevodu, svaka trudnica bi trebalo da zna kako pravilno negovati svoje telo i sve promene koje se dešavaju, a ima ih zaista puno.

U ovom tekstu upravo se o tome i govori. Brojne promene su glavna tema, a odlični saveti će sigurno upotpuniti čitanje narednih redova.

Neka baš ovi saveti budu ženama zvezda vodilja u nezi tela tokom trudnoće.

Krema za strije kao obavezni deo trudnoće

Roditi bebu nije lako. Kada se sve uzme u obzir, porođaj vrlo često bude i najlakši deo. Teži deo često zna biti sama trudnoća jer je propraćena brojnim promenama. Ne može se svaka promena okarakterisati kao negativna, jer je posledica nečeg lepog, ali mnoge su ipak vrlo nepoželjne.

Jedna takva su upravo i strije. Možda strija nije bilo pre drugog stanja, ali usled bebinog rasta i rastezanja kože, eto i strija. Koža jeste zadivljujuć organ koji pruža zaštitu i vrši brojne funkcije, ali pred trudničkim promenama i koža često poklekne. Rasteže se, puca, crveni, svrbi, a pojavljuju se i strije. Da do toga ne bi došlo, potrebna je krema za strije.

Bitno je da to bude, pre svega, preparat bezbedan tokom trudnoće, a zatim i vrlo efikasan.

Efikasnost je posledica savršenog sastava.

Strije su opaki neprijatelj, ali u borbi sa dobrom kremom nemaju šanse!

Krema protiv fleka na koži

Bez očajanja!

OK, pojavile su se fleke na licu, ali nije smak sveta. Trudnoća je period kada se to i očekuje. Neće ih iskusiti sve žene, ali jedan dobar procenat itekako hoće. Zovu se još i trudnička maska. Nisu najprijatnije za oko, narušavaju samopouzdanje i sliku o sebi, ali dobra vest je da su fleke prolazne.

Potrebno je samo malo strpljenja i nakon porođaja sve dođe na svoje mesto. Kome strpljenje nije jača strana, odgovarajuća kozmetika može biti dobro rešenje koje je na dohvat ruke. Potrebno je pronaći kvalitetnu kremu koja će zahvaljujući svom sastavu uticati na izbeljivanje kože i koliko toliko ujednačiti ten. Možda rezultat neće biti u potpunosti zadovoljavajuć, ali svaki napredak će trudnici vratiti osmeh na lice. I ovde je jako bitno voditi se time da kozmetika bude bezbedna u trudnoći i bez štetnih sastojaka.

Vaginalete kao često korišćen preparat u trudnoći

Razne vrste vaginalnih infekcija vrlo česte tokom trudnoće. Ne smeju se zanemariti.

Srećom, ima rešenja . Uz odgovarajuću terapiju ove infekcije, bilo da su gljivične ili bakterijske, ne predstavljaju signal za zabrinutost. Potrebno je samo da s na vreme otkrije problem i dobije odgovarajuća terapija. Time se ublažavaju i eliminišu vrlo neprijatni simptomi.

Tokom drugog stanja ova vrsta terapije se nikako ne uzima na svoju ruku. Svaki neprijatan i neuobičajen simptom, prvo ginekolog mora proveriti.

Vaginalete su vrlo čest način da se problem reši.

Čemu služe?

Imaju razne funkcije, ali uglavnom se koriste upravo kada dođe do bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Krema protiv bubuljica

Nije doba puberteta, a bubuljice su tu! Pa zašto sad još i to?

Da, jeste frustrirajuće kada se u nekim godinama ponovo prolazi kroz pubertetske probleme, ali i to je sastavni deo trudnoće. Zato se treba spremiti i za ovaj kozmetički problem.

Bubuljice mogu biti izazvane hormonskim promenama kao i načinom ishrane i celokupnog životnog stila u trudnoći.

Nije sve tako strašno! Ima rešenja i za ovaj problem. Naravno da je spas u odgovarajućoj kozmetici namenjenoj rešavanju problema sa bubuljicama.

Prilikom kupovine potrebno je potražiti prirodnu kozmetiku koja je namenjena trudnicama i njihovim specifičnim potrebama. Uz svakodnevnu negu, lice se može vratiti na pređašnje stanje kada je blistalo punim sjajem.

Odgovarajuća kupka

Više nije prioritet samo mirisati nakon tuširanja. Sada je najvažnije da i tokom kupanja koža dobije odgovarajuću negu. Umesto isušivanja agresivnim kupkama, poželjno je kožu hidrirati i nahraniti.

To se može uspeti samo uz odgovarajuću kozmetiku. Pod tim se misli na preparate prirodnog sastava koje u sebi sadrže dosta prirodnih ulja.

I to je moguće. Uz odgovarajući izbor kupke i samo tuširanje može postati sastavni deo svakodnevne nege.

Neka proces započne već ispod tuša, a nastavak neka usledi.

Vitamini

Važno je znati da čak i sasvim zdravu trudnoću prate određeni simptomi. Vrlo često je to umor, pad imuniteta, kratak dah, lupanje srca.

Naravno da nisu svi simptom ozbiljne dijagnoze, ali ukazuju na nedostatak nečega u organizmu. To nešto je uglavnom gvožđe ili neki drugi vitamini i minerali.

Kada se pojavi neki od spomenutih simptoma, lekar obično preporuči da se odradi krvna slika ili određene analize kojima se utvrđuje razlog za pojavu simptoma.

Najčešće se regulišu upravo uz odgovarajuću suplementaciju kojom se nadoknađuje prirodni nedostatak nečega u organizmu.

Najčešće se kao primer uzima gvožđe, jer ono sa odmicanjem trudnoće najviše strada i najviše se gubi iz organizma. Čak i sasvim zdrave trudnice mogu imati ovaj problem. Nije zabrinjavajuć, ali zahteva nadoknađivanje uz određenu suplementaciju kako bi se sprečila pojava anemije.

Suplementi kao što su vitamin C, vitamin D ili folna kiselina služe jačanju imunog sistema trudnice, a ujedno doprinose i pravilnom formiranju bebe.

Koja suplementacija će biti preporučena zavisi od potreba svake trudnice, a to će lekar svakako najbolje proceniti.

Nema vremena za opuštanje. Možda su trudnički simptomi uzeli maha i ponestaje snage i volje za negu tela, ali vreme je da se stvari menjaju. Mora se preuzeti kontrola nad promenama koje se dešavaju.

Vreme odmiče, trudnoća napreduje, promene se dešavaju. Strije i ostale promene neće sačekati da mučnina prođe. Zato pravac u kupovinu kvalitetne kozmetike. Dobra vest je da se rešenje nalazi iza svega nekoliko klikova.

Baš zato i nema opravdanja. Gde ima volje ima i načina.

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.