Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Обратите пажњу: Симптоми који указују да вашем организму недостаје ЈОД

Када нема довољно јода на располагању, штитна жлезда није у могућности да производи довољну количину тироидних хормона

1653482597_jod.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Чувени амерички стручњак Др Гери Ворен истиче да је кључно повећати унос јода који је одговоран за функционисање нашег организма у целости. Пошто га организам не производи, јод морамо свакодневно уносити.

Прочитајте још: Природна ТИНКТУРА са глогом за јачање СРЧАНОГ МИШИЋА (РЕЦЕПТ)

На овај начин можемо да заштитимо себе и то мора бити основна активност.

Дневне потребе одраслог човека износе 150 микрограма, док се трудницама препоручује дупло више, 300 микрограма. Најбољи извори јода су алге, морска риба и јодирана со.

Недостатак јода изазива:

Умор

Осећате се исцрпљено када се пробудите, 8 или 10 сати спавања ноц́у вам није довољно или не можете да функционишете цео дан без поподневне дремке? Мањак енергије и осећај умора повезани су с бројним здравственим стањима, али најчешће, симптом су недовољног лучења тироидних хормона.

Депресију

Хипотироидизам (мањак лучења хормона штитне жлезде) може узрокавати осећај депресије и безвољности, али утиче и на слабије лучење серотонина – хормона среће.

Пораст телесне тежине

Иако је пораст телесне тежине најчешће последица нездравог начина живота, уколико се јави у комбинацији са симптомима као што су осећај хладноће и изражен умор, могуће је да је узрокован успореним радом штитне жлезде.

Често ова осећања приписујемо стресу, проблемима на послу, финансијским и љубавним проблемима и другим спољним утицајима. Али шта ако је проблем у нечем другом? Проблеми са несаницом, умором, осећајем анксиозности и депресије могу указивати на проблеме са штитном жлездом.

Прочитајте још: Квалитетан оброк: Ове три намирнице једу НАЈЗДРАВИЈИ ЉУДИ за доручак

Када нема довољно јода на располагању, штитна жлезда није у могућности да производи довољну количину тироидних хормона. Јод је основни градивни елемент хормона штитне жлезде и утиче на већину метаболичких процеса у организму.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas