Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ НАВИКЕ

Очистите организам и заштитите плућа од тешких метала из ЗАГАЂЕНОГ ваздуха

Удишући ваздух у коме се садрже ситне честице метала и опасних испарења директно уносимо отрове у наше органе

1647805382_fog-g9ef4e6179_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Токсини и тешки метали загађују воду, зрак и храну. Када уђу у наш организам, тешки метали се гомилају у органима, ткивима и костима. Тело не може само елиминисати тешке метале и потребна му је додатна помоћ. Из организма тешке метале једино могу уклонити келати, тачније агенси који их вежу на себе. Постоје синтетички келати уз помоћ којих се отрови могу елиминисати из организма. Нажалост, они нису безопасни за здравље и изазивају бројне нуспојаве. Осим тога, постоји и неколико сигурних природних начина којима можете очистити организам од токсина и тешких метала.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Хлорофил као течни детоксикатор

Хлорофил је пигмент који биљкама даје зелену боју и врши фотосинтезу без које не би било живота на земљи. Открио га је 1915. године др Ричард Вилстадтер и добио Нобелову награду за откривање хемијске структуре хлорофила. Хлорофил је веома добро проучен и зна се да са другим пигментима, каротиноидима и фикобилинима врши процесе фотосинтезе у биљкама, алгама и једноћелијским организмима. Фотосинтеза је процес који сунчеву енергију претвара у хемијску и омогућава синтезу шећера и беланчевина, метаболизам у ћелијама и производњу кисеоника. Без ових процеса не би био могућ живот на земљи.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Овај зелени пигмент садрже зелене биљке - зелено поврће, воће и алге. Хлорофил има многе добробити за здравље, а посебно је познат као чистач организма.То је зато што је хлорофил један од најважнијих келата у природи. Келација је процес везивања атома тешких метала на комплексне органске спојеве и њиховог избацивања из организма. Способност хлорофила да веже и уклања тешке метале попут живе чини га моћним средством за чишћење организма. Након уклањања амалгамских пломби препоручује се унос хлорофила како би се уклонили трагови живе у организму.

Способан је да гради стабилне комплексе молекула са неким канцерогеним материјама, као што су полиароматски угљеводоници из дуванског дима или афлатоксини, производи неких гљивица, а везујући их спречава њихово дејство да изазову рак...

Течни хлорофил садржи биолошки веома активну супстанцу хлорофилин. Хлорофилин потиче из хлорофила луцерке и представља полусинтетску натријумову бакарну со која је растворљива у води, лако се упија у гастроинтестиналном тракту и развија оба типа хлорофила.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Способан је да гради стабилне комплексе молекула са неким канцерогеним материјама, као што су полиароматски угљеводоници из дуванског дима или афлатоксини, производи неких гљивица, а везујући их спречава њихово дејство да изазову рак. Делује на ензим Цитохром П 450 у јетри који спречава настанак малигне трансформације ДНК у ћелијама под дејством канцерогених материја. Снажан је антиоксидант, јер спречава оксидативна оштећења ћелија под дејством слободних радикала, зрачења и отрова.

Прочитајте још: "ПРЕЛЕПА ИВАНА И БГ СУКЊА": Ивана Шпановић у модној комбинацији коју ће све жене желети да ископирају (ФОТО)

Способан је за алкализацију односно повећање пХ вредности организма, значи спречава развој микроорганизама, паразита...

Осим тога, чисти организам од спољашњих отрова и од отрова насталих у току процеса метаболизма, при чему се детоксикација врши путем органа за дисање, нос, синуси, дисајни путеви, плућа, гастроинтестиналног тракта, желудац, јетра, жучна кеса, танко и дебело црево, бубрега и мокраћних путе, коже, као и циркулације телесних течности која обухвата све ћелије људског организма, доносећи хранљиве материје и односећи отпатке. Способан је за алкализацију односно повећање пХ вредности организма, значи спречава развој микроорганизама, паразита, повећава отпорност имуног система према спољашњим штетним утицајима и малигно измењеним ћелијама.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas