Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Да ли сте чули за ТЕЧНИ ХЛОРОФИЛ? Ево како овај додатак исхрани ЈАЧА ИМУНИ СИСТЕМ

Недавно је хлорофил, пигмент који се налази у зеленим листовима биљака и укључен у фотосинтезу, постао популаран као додатак исхрани...

1666732582_green-juice-g2e44d186b_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Научници су открили да хлорофил игра важну улогу не само у животу биљака, већ иу функционисању људског тела. Хлорофил покреће процес детоксикације стимулишући производњу црвених крвних зрнаца, еритроцита. Они, пак, повећавају ниво хемоглобина и преносе кисеоник до свих ћелија, што помаже у уклањању токсина из тела и јачању имунолошког система - све бактерије које изазивају озбиљне вирусне болести умиру у крви обогаћеној кисеоником.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Сагоревач масти
Хлорофил је одличан сагоревач масти, за који су се заљубили многи модели и звезде, укључујући Рис Витерспун и Џенифер Лопез. Једном у телу, супстанца реагује са мастима и, захваљујући фитанској киселини, разлаже их, претварајући их у енергију. Ово својство хлорофила помаже у бољем сагоревању масти током физичке активности. Остале активне супстанце - тилакоиди - изазивају осећај ситости дуго времена, јер потискују производњу "хормона глади", грелина. Истовремено, једна кашичица хлорофила, која се мора разблажити у чаши воде, садржи само 15 калорија.

Хлорофил садржи дневну дозу витамина К, који је одговоран за згрушавање крви, помаже апсорпцију калцијума и обезбеђује сталну интеракцију са витамином Д. Поред тога, витамин К доприноси нормализацији метаболизма.

Који је најбољи начин да се користи хлорофил?

Чак и велика количина зеленог поврћа у свакодневној исхрани не гарантује да ћете добити дневну количину хлорофила. Због тога стручњаци препоручују употребу у течном облику. Док су спирулина, броколи и спанаћ најзаступљенији извори ове хранљиве материје, течни хлорофил долази из луцерке, биљке из које се најбоље апсорбује.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Хлорофил се може узимати не само у течном, већ и у праху и природним облицима. Ако желите да својој исхрани додате хлорофил у облику дијететских суплемената, онда се прво треба консултовати са нутриционистом: вишак витамина и минерала у људском организму може бити штетан, па је опасно бирати разне додатке исхрани на свом сопствени.

Чему служи популарни додатак исхрани?

Ако не желите да користите додатке исхрани, препоручује се узимање хлорофила у природном облику - апсолутно је безбедно и корисно. Природни извори хлорофила су: спирулина, хлорела, луцерка, коприва, зелена салата, кисељак, спанаћ, копар, першун, целер, броколи, прокулица, пшеница и јечам. На пример, за детоксикацију организма можете направити сок од пшеничне траве.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas