Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Одложите појаву првих СЕДИХ: Савети који ће вам помоћи да спречите да седе власи завладају вашом косом (ФОТО)

Успорите процес појаве сивих и белих власи

1655197142_pexels-photo-5257306.jpeg
Фото: Пеxелс
Oglas

Иако не постоји начин да потпуно зауставите седе, постоје неке ствари којих треба да се придржавате како би ваша коса што дуже имала боју, а и како не бисте морали стално да се фарбате. 

Избегавајте избељивање косе. Уколико се фенирате или пеглате, обавезно користите неко заштитно средство. На плажу обавезно носите шешир или мараму, јер превелико излагање сунчевим зрацима може да допринесе појави седих длака. Користите шампоне и регенераторе са провереним састојцима. Избегавајте цигарете. 

Фото: Пинтерест

Прочитајте још: "Читајте знаке које вам тело шаље": Наша популарна певачица имала је емболију плућа, а на то је указивао само један СИМПТОМ

Витамини и минерали играју најважнију улогу у здрављу и расту косе. Витамини који подржавају здраву косу су: витамин А, Б витамини, витамин Д, витамин Е. На тржишту постоји велики број препарата за косу, па се потрудите да у њима буде ових витамина, редовно их користите и одложићете „старење“ косе. Редукујте стрес, оставите пушење и ако косу фарбате, стављате паковања са витаминима и користите квалитетне фарбе.

Витамине можете да купујете и у ампулама или капсулама, па код куће уз неке природне састојке направите квалитетне маске за косу које чувају природну боју, лече испуцале крајеве и дају сјај коси. Користите маске за косу са рицинусовим, чичковим и маслиновим уљем и бар још неко време ћете избећи фарбање због седих. 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas