Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здравље

Паметне технике за брзо ОСЛОБАЂАЊЕ ОД СТРЕСА! Тајна је у вама и вашим рукама

Милиони људи широм света пате од анксиозних поремећаја, који им отежавају изборе у животу. Повећан ниво стреса негативно утиче и на физичко здравље.

1650977091_daiga-ellaby--5KjF_u5YzI-unsplash.jpg
Фото: Унсплаш
Oglas

Међутим, једна особа вам може помоћи да ублажите стрес и анксиозност, а то сте ви сами.

Прочитајте још: Капи за нос могу да изазову ЗАВИСНОСТ! Ово су симптоми који се појављују ако их претерано користите

Постоји више паметних техника које вам могу помоћи да се брзо ослободите стреса, али прво да разумемо шта који прст представља и његово значење по древној јапанској методи. 

Палац: То је оно што вам помаже да се ослободите анксиозности и вишеструких брига.
Кажипрст: Представља ваше страхове.
Средњи прст: Бес и горчина се могу борити кроз овај прст.
Домали прст: Можете се ослободити меланхолије и депресије.
Мали прст: Ту се налази ваше самопоштовање, што вам нуди оптимизам у животу.

1. Сваки прст држите песницом

Први корак је да ухватите сваки прст супротном руком и држите га чврсто у песници. Почињете са палцем и понављате са сваким прстом. Морате држати сваки прст 1-2 минута. Након неког времена, почећете да осећате пулс и тада ћете знати да техника заиста функционише.Ову вежбу можете понављати свакодневно и можда ћете приметити колико се боље носите са стресом и анксиозношћу у свом свакодневном животу.

2. Притисните средину длана

Можете комбиновати вежбу прстију поменуту изнад са овом методом притиска. Једноставно примените благи притисак на средину длана супротним палцем најмање 1 минут. Такође можете масирати ову тачку у покретима у смеру супротном од казаљке на сату и можда ћете приметити да вам убрзани откуцаји срца опадају.

3. Удахните мало стомаком

Први корак овде је проналажење удобног места, било да седите или лежите. Затим ћете морати да ставите једну руку на груди, а другу на стомак. Дубоко удахните, али кроз стомак, а не кроз груди. На овај начин, ваш стомак ће гурнути вашу руку нагоре, али ће вам груди остати без покрета. Можете да издахнете са стиснутим уснама, као да покушавате да звиждите. Рука на вашем стомаку треба да се врати унутра. У ствари, можете користити ту руку да избаците сав ваздух из стомака. Ову вежбу можете поновити 3 до 10 пута. Немојте журити, али дајте својим дахом онолико времена колико је потребно. Мораћете да узмете у обзир како се осећате због ове методе и ако вам побољша број откуцаја срца, онда можете да наставите са тим.

4. Истезање је ваш пријатељ

За ово, мораћете да устанете, размакните ноге и ставите руке иза леђа. Држите два краја пешкира. Затим се сагните напред са главом окренутом према земљи. Можете почети да померате руке горе-доле док још увек држите пешкир.

5. Вежбајте пажњу

Свесност је пракса у којој се потпуно концентришемо на своје мисли и осећања. Ради се о потпуној концентрацији на садашњи живот, без обзира на то како он изгледа. А постоји начин на који то можете учинити дисањем:

  • Прво, морате пронаћи време и место где можете остати мирни и концентрисати се на свој унутрашњи ум. То може бити у метроу на путу кући, под тушем или док припремате вечеру.
  • Концентришите се на своје дисање тако што ћете приметити кретање стомака док удишете и издишете. Заборавите све остало што вам се руга у мозгу.
  • Покушајте да останете у том мирном стању најмање 5 минута и не дозволите да вам друге мисли уђу у ум. Требало би да се фокусирате само на своје дисање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas