Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Јога поза која ће вас ослободити стреса након неколико минута: Врло је једноставна

Јога може вашем телу да понуди много, од активације до снаге и, наравно, опуштања

1665840691_yoga-g1496a6ce1_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

У зависности од стила који одаберете, одређене позе могу бити невероватно ресторативне, као што је Поза богиње (Супта Баддха Конасана).

Како се ради супта баддха конасана?

Лезите на леђа, савијте колена и спојте стопала. Поставите руке удобно са стране са длановима окренутим нагоре. Дишите мирно, док се трудите да истегнете унутрашње мишиће бутина, тако да их осетите. Останите у том положају колико вам прија, за почетак довољно је 1 до 5 минута или дуже.

Прочитајте још: Да ли је добро да вежбамо пре спавања? Ево како утиче на сан

Које су предности?

Вец́ина нас носи велику напетост око кукова, а Поза богиње (Супта Бада Конасана) је одлична за ублажавање напетости. Ова поза такође може помоц́и у обнављању тела, а то је и једна од најбољих поза пре спавања, јер помаже целом телу да се опусти и припреми за одмор.

Осим физичког опоравка, може вас и психички и енергетски очистити. Према речима сертификоване учитељице јоге и реики практичарке Џулије Барц, поза богиње је одлична за деблокирање ваше сакралне чакре, која се бави стварима као што су креативност, нагон и сексуална енергија. А када је у питању стрес, изненадићете се колико ова поза може да опусти анксиозни ум.

Прочитајте још: Зашто је добро прескакање вијаче? Често је заборављамо, а има бројне користи за тело

Као што учитељица јоге Клер Грив каже: „Само неколико минута у пози богиње може учинити да се осец́ате као потпуно нова особа".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas