· · Коментари: 0

Пет намирница које "чисте" и штите плућа: Идеалне и за пушаче и непушаче, а помажу и код избацивања токсина из организма

Ове намирнице требало би да уврстите у јеловник

1655194568_dan-gold-4_jhDO54BYg-unsplash.jpg
Фото: Унспласх

Кључ у одржавању здравог организма јесте избалансирана исхрана и чишћење тела од накупљених отрова. Јако је важно да знате, да потпуно чишћење плућа не може се постићи, али можете се ослободити доброг дела токсина уз помоћ одређених намирница.

Која је то храна и шта она садржи?

1. Кукуруз шећерац - ова здрава намирница садржи бета-криптоксантин који представља снажан антиоксиданс и за њега се сматра да штити плућа.

2. Бели и црни лук - ово поврће има многа позитивна дејства на цео организам, а уједно се сматра и добрим "чистачем" плућа.

3. Ђумбир - он садржи преко 100 биоактивних једињења, минерала, витамина Б6, Б12, магнезијум, натријум, калцијум, гвожђе и друге елементе. Заправо, ђумбир садржи доста састојака који помажу да се прљавштина из ваздуха избаци пре него што иритира плућа, а такође има добар утицај и на циркулацију. 

Прочитајте још: Које воће и поврће има најмање, а које највише ПЕСТИЦИДА: Пет начина да уклоните велики део ових отрова са намирница

4. Оригано- богат је карваколом и терпеном који делују као чистачи плућа. Ова биљка нам помаже код запаљења и побољшава проходност назалних канала, те на тај начин доста помаже целом респираторном систему. 

5. Рен - одличан је чистач организма и има антибиотско и антиканцерогено дејство, за шта су заслужни састојци гликозид синигрин и алил изотиоцианат. У народу се користи за чишћење крви, бројне респираторне проблеме (најчешће у комбинацији са медом), избацивање камена и песка из бубрега, као лек против болести плућа, реуме.

Оно што треба да знате јесте да уколико имате одређених проблема са дигестивним трактом или алергијама најбоље би било да се обратите лекару пре него што кренете са конзумирањемнеке од ових намирница.

Бонус виео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.