· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Превише СЛАНА ХРАНА лоше утиче на МОЗАК! Ево и како

Унос велике количине соли је превише лоше за тело, али здравствени стручњаци тврде да со много горе утиче на неуролошки систем

1597788487_so.jpg
Фото: Pixabay

Изразито слана храна највише шетети - мозгу!

Прочитајте још: Овај ХОТЕЛ испуњава жеље! Све је на дохват руке, а септембром је ПОСЕБНА ПРИЧА (ФОТО)

Прочитајте још: Руски научници ОТКРИВАЈУ: Овај КОРОВ помаже у лечењу КОРОНЕ!

Истраживање је објављено у часопису Nature Neuroscience објашњава да слана прехрана подстиче смањење менталне активности и развијање когнитивних поремећаја. Ово се, пре свега догађа због мањка крви у мозгу.

Прочитајте још: КОРЕН ИЗ ПАКЛА лечи ране, ТУМОР КОЖЕ и главобољу, а примена је ЈЕДНОСТАВНА

Студија је спроведена на мишевима који су требали да пронађу излаз из лавиринта, а њихове вештине су биле доказано смањене након што су се неко време хранили врло сланим намирница. Реакције су им се толико смањиле да су приликом кретања у потпуности престали да користе бркове.

Прочитајте још: Спречите појаву тешке болести: Ово је 5 чајева против КАНЦЕРА и свима су доступни

Мишеви су након три месеца конзумирања преслане хране развили деменцију. Мишеви су по природи врло знатижељни и воле истраживати, а су са временом изгубили способност идентификовања предмета. Постали су неспособни да изграде гнијездо, ондосно нешто што иначе раде на дневној бази.

Стручњаци процењују да слана храна сличан учинак има и на људски организам, због чега су већ покренута нова истраживања овог проблема.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.