Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ускрс

Пронашли смо ОДОГОВОР на ПИТАЊЕ које МУЧИ све нас: Да ли је безбедно јести обојена ускршња јаја?

Можете ли јести обојена јаја? Ево неколико ствари које треба да знате пре него што отворите те лепе драгуље у боји драгуља овог Ускрса

1649835471_easter-1237635_1280.jpg
Пхото:Пиxабаy
Oglas

Најбољи део у фарбању ускршњих јаја је да их огулите и поједете цела. Али немојте још увек да грицкате своје шарене, тврдо куване ускршње креације - није увек безбедно јести фарбана ускршња јаја. Научити како да их кувате, складиштите и правилно сервирате су сви неопходни кораци које треба предузети пре него што их можете безбедно јести након украшавања ускршњих јаја.

Кувајте јаја како треба

Ако планирате да једете своја украшена ускршња јаја, обавезно их скувајте до краја како бисте смањили вероватноћу бактерија, попут салмонеле. И жуманце и беланце треба да буду чврсти након кључања.

Пхото:Пиxабаy

Иако прављење тврдо куваних јаја може изгледати као једноставан обред кувања, потребно је мало више него што мислите да бисте их исправили. Рано их извадите из шерпе и биће превише мекане и недовољно куване. Оставите их предуго и жуманце ће постати популарно зелене боје.

Када савладате своју омиљену методу, ево неколико рецепата који користе остатке тврдо куваних јаја.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

Користите безбедну боју

Знамо да је примамљиво зграбити било коју стару боју за украшавање јаја. Али, они који су заинтересовани да једу своја фарбана ускршња јаја требало би да се одлуче за традиционалну боју безбедну за храну или природну боју. На овај начин, никакве хемикалије или штетне супстанце неће продрети у јаје или доћи у контакт док грицкате.

Како направити боју за ускршња јаја безбедну за храну

Пхото:Пиxабаy

Ускршња јаја можете фарбати бојом за храну, која је безбедна за јело. У стакленој шољи помешајте 1/2 шоље кључале воде, 1 кашичицу белог сирћета и капи прехрамбене боје да добијете жељену боју. Или научите како да направите природне боје за ускршња јаја од производа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Преко седам деценија БОРБЕ СА ВЕТРЕЊАЧАМА: Данас општина Нови Београд СЛАВИ РОЂЕНДАН

Не дозволите им да дуго "седе"

За најбољи укус, тврдо кувана јаја треба јести одмах након што су кувана, а фарбана ускршња јаја која су тврдо кувана нису изузетак. Када украшавате, пазите на сат како бисте били сигурни да ваша јаја нису остављена дуже од 2 сата - или дуже од 1 сата ако је температура изнад 90 ° Ф, јер бактерије расту брже на топлијим температурама . Када завршите, тврдо кувана ускршња јаја ће трајати до недељу дана у фрижидеру.

Дакле, да ли је безбедно јести фарбана ускршња јаја?

Да...све док се придржавате свих сигурносних мера за кување, сервирање и украшавање.

БОНУС ВИДЕО:

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas