Oglas
· · Komentari: 0
uskrs

Pronašli smo ODOGOVOR na PITANJE koje MUČI sve nas: Da li je bezbedno jesti obojena uskršnja jaja?

Možete li jesti obojena jaja? Evo nekoliko stvari koje treba da znate pre nego što otvorite te lepe dragulje u boji dragulja ovog Uskrsa

1649835471_easter-1237635_1280.jpg
Photo:Pixabay
Oglas

Najbolji deo u farbanju uskršnjih jaja je da ih ogulite i pojedete cela. Ali nemojte još uvek da grickate svoje šarene, tvrdo kuvane uskršnje kreacije - nije uvek bezbedno jesti farbana uskršnja jaja. Naučiti kako da ih kuvate, skladištite i pravilno servirate su svi neophodni koraci koje treba preduzeti pre nego što ih možete bezbedno jesti nakon ukrašavanja uskršnjih jaja.

Kuvajte jaja kako treba

Ako planirate da jedete svoja ukrašena uskršnja jaja, obavezno ih skuvajte do kraja kako biste smanjili verovatnoću bakterija, poput salmonele. I žumance i belance treba da budu čvrsti nakon ključanja.

Photo:Pixabay

Iako pravljenje tvrdo kuvanih jaja može izgledati kao jednostavan obred kuvanja, potrebno je malo više nego što mislite da biste ih ispravili. Rano ih izvadite iz šerpe i biće previše mekane i nedovoljno kuvane. Ostavite ih predugo i žumance će postati popularno zelene boje.

Kada savladate svoju omiljenu metodu, evo nekoliko recepata koji koriste ostatke tvrdo kuvanih jaja.

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji

Koristite bezbednu boju

Znamo da je primamljivo zgrabiti bilo koju staru boju za ukrašavanje jaja. Ali, oni koji su zainteresovani da jedu svoja farbana uskršnja jaja trebalo bi da se odluče za tradicionalnu boju bezbednu za hranu ili prirodnu boju. Na ovaj način, nikakve hemikalije ili štetne supstance neće prodreti u jaje ili doći u kontakt dok grickate.

Kako napraviti boju za uskršnja jaja bezbednu za hranu

Photo:Pixabay

Uskršnja jaja možete farbati bojom za hranu, koja je bezbedna za jelo. U staklenoj šolji pomešajte 1/2 šolje ključale vode, 1 kašičicu belog sirćeta i kapi prehrambene boje da dobijete željenu boju. Ili naučite kako da napravite prirodne boje za uskršnja jaja od proizvoda.

PROČITAJTE JOŠ: Preko sedam decenija BORBE SA VETRENJAČAMA: Danas opština Novi Beograd SLAVI ROĐENDAN

Ne dozvolite im da dugo "sede"

Za najbolji ukus, tvrdo kuvana jaja treba jesti odmah nakon što su kuvana, a farbana uskršnja jaja koja su tvrdo kuvana nisu izuzetak. Kada ukrašavate, pazite na sat kako biste bili sigurni da vaša jaja nisu ostavljena duže od 2 sata - ili duže od 1 sata ako je temperatura iznad 90 ° F, jer bakterije rastu brže na toplijim temperaturama . Kada završite, tvrdo kuvana uskršnja jaja će trajati do nedelju dana u frižideru.

Dakle, da li je bezbedno jesti farbana uskršnja jaja?

Da...sve dok se pridržavate svih sigurnosnih mera za kuvanje, serviranje i ukrašavanje.

BONUS VIDEO:

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas