Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

У борбу против КОРОНА ВИРУСА свим средствима: Ову храну морате уносити ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ

Пандемија корона вируса не јењава широм света

1615838370_Depositphotos_360786116_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Јачање имунитета и организма током панедмије корона вируса кључ је за борбу против болести и очување здравља.  Амерички Центар за контролу и превенцију (CDC) објавио је низ савета везаних за здраве прехрамбене навике којих би требало да се придржавамо у време пандемије корона вируса.

Прочитајте још: Јача имунитет, ублажава стрес.. Колико КИВИЈА дневно треба да поједемо?

Једите доста воћа и поврћа

Како бисте се изборили са стресом који је узроковала пандемија корона вируса потребно је уносити хранљиве намирнице и јести уравнотежене здраве оброке

Један од најбољих начина за борбу против корона  вируса је уношење довољних количина витамина и минерала, а неки витамини могу изузетно ојачати имунолошки систем у борби против вируса. Један од њих је витамин Ц који се налази у разном поврћу и воћу. Стога је пожељно да сваки дан поједете неку намирницу која је богата овим витамином. То може бити поморанџа или други цитруси, јагоде, брокколи, кромпир и слично.

Додаци исхрани
Уколико  примијетите да вам недостају неки минерали или витамини, амерички стручњаци саветује да разговарате са лекаром и нутриционистом који ће вам објаснити које додатке исхрани бисте требало да унесете у своју свакодневницу.

Једите хранљиве намирнице како бисте смањили стрес

Како бисте се изборили са стресом који је узроковала пандемија корона вируса потребно је уносити хранљиве намирнице и јести уравнотежене здраве оброке. У борби против стреса, Центар за контролу и превенцију препоручује и медитацију, редовно вежбање и избегавање већих количина алкохола.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Пијте млеко са ниским процентом масти

Центар за контролу и превенцију наводи да је цинк још један важан минерал који треба додавати исхрани како би се организам могао борити са ковидом-19

Још један важан витамин који може помоћи у борби против ковида-19 је витамин Д, а млечни производи попут млека изузетно су богати овим витамином. Млеко може вашем телу пружити довољну количину витамина Д, као и довољне количине здравих масти, па чак и нешто беланчевина. Осим тога, витамин Д можете пронаћи и у другим намирницама као што су лосос, јаја, одређене житарице и гљиве.

Прочитајте још: Лековити матичњак: Лечи главобољу, несаницу, а добар је и за женске проблеме!

Припремајте храну богату цинком

Центар за контролу и превенцију наводи да је цинк још један важан минерал који треба додавати исхрани како би се организам могао борити са ковидом-19. Немасно месо, плодови мора, махунарке, орашасти плодови и семенке само су неке од намирница које су богате цинком.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas