· · Коментари: 0
ИНФО ЦЕНТАР

Да ли занте по којој ОПАКОЈ болести је СРБИЈА друга у Европи?

Прво Национално саветовалиште за пацијенте оболеле од рака плућа почело је да ради.

1605007599_Depositphotos_120439086_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото

У оквиру саветовалишта подршку ће оболелима пружати и лекари и сестре Клинике за пулмологију Клиничког центра Србије, у којој се лечи 60 одсто оболелих од ове врсте карцинома.

Прочитајте још: ДОКТОР СУВОРОВ тврди: ЉУБИЧАСТА пшеница и чаша ОВОГ напитка су НАЈБОЉА превенција против КОРОНЕ

Други у Европи
У Србији се карцином плућа дневно дијагностикује код 16 пацијената, а 13 свакодневно изгуби битку са овом опаком болешћу.Наша земља налази се на другом месту у Европи по смртности од карцинома плућа.

Сви заинтересовани пацијенти, као и чланови породица, моћи ће да добију савет сваког уторка и четвртка од 14 до 17 сати, позивом на телефонске бројеве или слањем електронске поште.

- Охрабрује што је држава нашла средства за увођење најсавременије циљане и имунолошке терапије којом се лечи рак плућа - каже проф. др Виолета Вучинић - Михаиловић, директор Клинике за пулмологију КЦС.

Циљ је да рак плућа псотане хронична, а не смртна болест.

Новоотворено саветовалиште, које је још један корак ка циљу да карцином плућа постане више хронична, а мање смртносна болест, биће од велике користи.

Прочитајте још: МОЖДАНИ УДАР је вероватнији ако радите прековремено

Идеја о оснивању Националног саветовалишта за пацијенте оболеле од карцинома плућа постојала је и пре пандемије ковида-19, али је ширење заразе убрзало почетак његовог рада.

Савршено за пацијенте из унутрашњности.

- Због тренутне епидемиолошке ситуације Саветовалиште има и додатну вредност с обзиром на то да је отежана комуникација пацијента и лекара - рекла је др Наталија Самарџић, начелница дневне болнице Клинике за пулмологију КЦС. - Водићемо евиденцију о свим уоченим проблемима и изазовима које нам пацијенти или чланови њихових породица пренесу, како бисмо покушали системски да их решавамо.

Прочитајте још: ОВО СИГУРНО НИСТЕ ЗНАЛИ! Све благодети белог лука: Топи лед, негује косу, лице...

Ово саветовалиште је наручито значајно за оболеле из унутрашњости Србије, који немају приступ клиничким центрима као грађани у великим градовима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.