Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАУКА

ЕЛИКСИР МЛАДОСТИ ПОСТОЈИ! Откривен молекул који продужава живот

Истраживачи из Монтреала идентификовали су више од 20 врста биљних молекула који успоравају старење ћелија, повећавајући тако године активног људског живота.

1599810004_Depositphotos_354182382_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Пре три године истраживачи са Универзитета Конкордија и Ајдон Технолодзист открили су прву серију од шест антиејџ молекула изведених из биљака.

Затим су прошле године открили да је њихова снага против старења десетоструко повећана комбиновањем неких од ових биљних екстраката.

Уверени у потенцијал ових открића, научници су наставили истраживања у нади да ће пронаћи друге сличне молекуле.

Фото: Депозит

У студији објављеној у научном часопису „Онкотаргет“ објаснили су да су тај циљ постигли идентификовањем петнаестак додатних биљних екстраката који могу да смање утицај времена на ћелије.

Прочитајте још: Колико дуго ћете живети? Помоћу овог ТЕСТА сазнајте године ваше смрти

Да би се дошло до ових закључака, извршени су тестови на ћелијама квасца, чије је старење слично старењу људских ћелија. Захваљујући идентификованим биљним екстрактима, који се називају модулатори, животни век ових ћелија се повећава са 2,5 дана, на између пет и осам дана.

Према Ерику Симарду, председнику компаније „Ајдон технолоџист“, која користи резултате овог истраживања за комерцијализацију природних производа, десетак молекула против старења у прошлости је већ било познато научној заједници, али је њихова снага била врло ограничена.

Прочитајте још: Погледајте ову девојку мало боље, мислите да је ЦРНКИЊА? Има бизарну и врло опасну ЗАВИСНОСТ (ФОТО)

Фото: Депозит

- Утицај ових открића биће огроман, каже коаутор студије Владимир Титиренко, истраживач и професор биологије на Универзитету Конкордија.

- Оно о чему говоримо је смањење учесталости свих болести повезаних са старењем, каже човек који упоређује овај напредак са открићем постојања матичних ћелија пре неких 30 година.

Конкретно, он верује да би резултати њихових истраживања могли имати значајне последице, не само у економском смислу, већ и на квалитет живота становништва и капацитет здравственог система.

Прочитајте још: Јапанац има решење за КРАЂУ БИЦИКЛА: Ова идеја постала је ХИТ У СВЕТУ, потреба је само једна НАЛЕПНИЦА

Неке од нових биљака против старења како наводе су: патуљаста палма, кантарион, Свети Василије, наранџасто дрво, хмељ, маслачак и друге.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas