Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три разлога због којих су нам стопала хладна: Шта можемо да променимо?

Осећај хладних стопала је чест.

1646418529_socks-g636655200_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Осећај хладноће може да буде веома непријатан. Ако су вам стопала хладна чак и након што сте обули пар дебелих вунених чарапа, сигруно се питате због чега се то дешава.

Зашто су нам стопала хладна?

Мањак мишићне масе

Неки појединци се природно осећају хладније од других. Често је једноставно питање ниже мишићне масе. Ово може да значи да имате мању мишићну масу у односу на величину свог тела, а пошто мишићи стварају топлоту, тело покушава да се загреје одводећи топлоту од екстремитета као што су руке и стопала.

Прочитајте још: Чаробни напитак који чини чуда за ваш ОРГАНИЗАМ: Потребне су само две намирнице

Имате лошу циркулацију

Свако има циркулациони систем који је одговоран за ношење крви кроз цело тело, али системи неких људи су мање ефикасни. Ако имате лошу циркулацију, ваша крв можда неће тећи тако слободно или брзо колико би требало, а пошто циркулација може да утиче на телесну температуру, овај смањени проток крви може да узоркује да осећате да вам јее хладно. Редовно вежбање и уравнотежена исхрана су здраве навике које могу да вам помогну да побољшате циркулацију.

Стрес

Ако се осећате изузетно стресно или узнемирено, вероватно ће се активирати реакција тела. Када се то догоди, ваш број откуцаја срца и крвни притисак ће се повећати и можда ћете приметити да дишете јаче. То је зато што тело ради на усмеравању ресурса - попут крви, хранљивих материја и кисеоника - на ваше главне мишићне групе. Пошто руке и стопала нису главне мишићне групе, током стреса може доћи до смањења протока крви. А пошто циркулација игра кључну улогу у регулацији телесне температуре, то може да доведе до тога да руке и стопала буду хладна, пише Реал Симпле.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas