· · Коментари: 0
Преживљавање

Алат на који можете да РАЧУНАТЕ КАДА вам ЈЕ НАЈПОТРЕБНИЈИ (ФОТО)

Вишенаменски ашов за преживљавање на терену у Колумбији може се користити као секира, лопата, нож или тестера

1611252360_cutlery.jpg
цутлерy - фото: Унитед Цутлерy

Сви корисници теренских возила и квадова али и кампери у шаторима, сигурно су се нашли у ситуацији да им затреба ашовчић. Ослобађање точкова из блата или снега, поравнавање препреке или колотрага, израда канала око шатора... 

Колумбијски теренски ашов је алатка широке примене, фото: “Унитед Цутлерy”

Прочитајте још: Незаобилазан део опреме љубитеља боравка у природи (ФОТО)

Ове послове понекад можете обавити и алатком импровизованом од гране, али далеко је комфорније ако имате одговарајуће оруђе.

Оштра сечива на глави ашова заштићена су футролом, фото: “Унитед Цутлерy”
   

“Јунајтед Катлери” у својој понуди мачета има Колумбијски теренски ашов, који је комбинација ашовчића, лагане секире, полуге, ножа и тестере.  

Одличан додатак опреми за камповање, фото: “Унитед Цутлерy”

Израђен од карбонског челика 1065 са заштитом од печеног полимера, укупне дужине 43 цм са “главом” ашова дугом 21,5 цм и широком 14 цм, ово је употребљива справа за широк спектар задатака.  

Са једне стране је благо конвексна оштрица, са друге је сечиво тестере, врх ашова је са једне стране наоштрен, а дршка обмотана канапом може да се користи као полуга/пајсер. Генерално, не може да се мери са правом секиром или ашовом, али ће уз мало стрпљења сигурно завршити посао. 

Конструкција од једног комада материјала обећава приличну отпорност на грубо руковање.  

Прочитајте још: Не обувате планинарске ципеле да бисте седели код куће - пратите стазе где год да воде (ФОТО)

Ради заштите корисника, али и сечива, глава ашова је смештена у најлонску футролу са гајкама, за качење на опасач појаса.

По цени од непуних 40 долара свакако је добра идеја имати га у теренцу или ранцу при дужем боравку у дивљини.  

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.