Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Ножеви

Авангардни “Кинези” освајају на први поглед (ФОТО)

Више нема никакве сумње да су произвођачи из Народне Републике Кине у озбиљној експанзији на глобалном нивоу и то - у практично свакој области

1594220688_VE.jpg
ВЕ - фото: “ВЕ Книфе”
Oglas

Већ деценијама, али нарочито последњих година приметан је све већи број кинеских произвођача из премијум сегмента, без обзира да ли је реч о спортској опреми, архитектури, софистицираној електроници или оружју. Међу компанијама које нуде ножеве запаженог квалитета и јединствених дизајнерских решења, већ су добро позиционирани “Реал Стил”, “Кизер”, “Реате”, “ВЕ Книфе”… 

Прочитајте још: Оштрицом на смртоносну аветињску мрежу (ФОТО)

Компанија “ВЕ Книфе” (по слободном тумачењу “Нож - то смо ми”) основана је 2000. године и веома брзо је постала један од водећих кинеских извозника квалитених ножева. Иако у свом програму има неколико фиксних модела, тежиште понуде је на квалитетним фолдерима необичне форме. 

Препознатљиви по ручној доради 

Дабл Хеликс је најиновативнији нож 2018, фото: “ВЕ Книфе”

Ипак, “ВЕ Книфе” запошљава око 70 вештих занатлија чији задатак је ручна дорада, полирање и фино упасивање свих елемената. Управо такав приступ доноси ону фину разлику и предност (наравно и престиж), овим кинеским производима по чему се издвајају у заиста богатој понуди на тржишту. Притом, “ВЕ Книфе” има директну везу са корисницима путем службе са четири стално доступна менаџера. Утицајни популарни амерички сајт “Кнајф Њуз”, је модел ВЕ Книфе Дабл Хеликс прогласио за најиновативнији нож у 2018. години. 

Атрактивни а функционални 

Ови кинески ножеви неретко се препознају по визуленим елементима јер је тежиште на неуобичајеним, атрактивним дизајнерским решењима. Због тога “ВЕ Книфе” ангажује познате дизајнере и неретко намерно прави отклон ка авангардним формама, толико да се у одређеним случајевима стиче утисак да је функционалност жртвована у корист атрактивне форме.. 

Необично решење браве на моделу Дабл Хеликс, фото: “ВЕ Книфе”

Дабл Хеликс је резултат развоја дизајнерског тима из “ВЕ Книфеа”, а најзначајнија одлика овог модела је нова, патентирана слајд лок брава. Конструкционо, ова брава је варијација аксис-лок решења које су МекХенри и Виљамс осмислили за Бенчмејд Мод. 710, али Дабл Хеликс има двостране, споља постављене опруге, видљиве на страницама дршке. Облик 84 мм дугог сечива је универзалан, па је нож подесан за свакодневну употребу. Више варијанти у бојама и врстама финиша допушта свакоме да пронађе комбинацију која му одговара. 

Престижни Змај 

Дракон (змај) је фолдер класичног облика и пропорција интегралне конструкције, што значи да му је дршка израђена од једног комада титанијумске легуре. Овакве фолдере је у серијску понуду први увео италијански “Лионстил”. Међутим, за скоро сваког познатог произвођача, убрзо је постало питање престижа имати сличан нож у понуди.

Дракон са дршком од једног комада титанијумске легуре, фото: “ВЕ Книфе”

Дракон има елегантну силуету издужених линија, са равно брушеним сечивом ојачаног врха, тако да пробијање чврстих препрека није проблем. Површина дршке обрађена је тако да подесћа на крљушт, што спречава клизање и директно повезује нож са његовим именом. Такође се нуди у више разнобојних комбинација финиша. 

Прочитајте јошНулта толеранција челичних љубимаца

Иако су најатрактивнији модели из понуде “ВЕ Книфе” у ценовно вишој категорији (према незваничној класификацији у САД, то су модели са ценом изнад 250 долара), они су и даље повољнији од адекватне европске или америчке конкуренције. Јер, цена им се креће управо око ове имагинарне границе, док су ножеви са оваквим одликама код других произвођача знатно скупљи.

Ексклузивни модел Зета, фото: “ВЕ Книфе”

Дакле, у успеху “ВЕ Книфе” нема тајни. Висок квалитет, оригиналност и приступачне цене су комбинација која их је довела на садашњу позицију. А како се чини, планирају да ту остану дуже време… 

Драган ШАПОЊИЋ 

фото: “ВЕ Книфе”

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas