Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

6 АФРОДИЗИЈАКА које су користистили стари Грци: Аристотел је бирао сочиво и шафран за ЈАК ЛИБИДО

Они који желе да искористе моћ древних грчких љубавних напитака не морају да иду у потрагу да пронађу мистериозне састојке

1653900479_painting-g925dda907_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Шест најчешћих грчких афродизијака који су коришћени током векова и данас се могу наћи у вашем локалном супермаркету.

Прочитајте још: ХУРГАДА ИЛИ КИПАР са Wayout-ом - Дефинитивно прави избор и најбољи однос цене и квалитета (ФОТО)

Храна која се сматрала афродизијацима у старој Грчкој

1. Нар

Нар је дуго био хваљен због својих нутритивних својстава, јер укључује многе хранљиве материје и антиоксиданте. Још у старој Грчкој, плод нара се сматрао хранљивим и веровало се, како у античко доба, тако и данас, да сок има својства афродизијака. Веза између нара и сексуалности можда потиче од чињенице да је сама Афродита заслужна за садњу првог дрвета нара у грчкој митологији.

Прочитајте још: 9 сексуалних положаја за партнере РАЗЛИЧИТЕ ВИСИНЕ: Било да сте ниски или високи, подједнако ћете УЖИВАТИ

2. Тартуфи

Датира још из 1. века нове ере, ове гљиве су се нашле у центру пажње као афродизијак. Верује се да су тартуфи настали као резултат комбинованог деловања воде, топлоте и моћи самог бога Зевса, када је Зевс бацио гром на Земљу који је пао близу храста и произвео тартуф. Древни грчки лекар Гален је тврдио да тартуф, осим што даје укусан укус сваком јелу, може повећати сексуалну снагу.

Фото: Пиксабеј

3. Смоква

Смокве спадају у категорију најхранљивијих плодова, а истовремено имају најмање девет признатих лековитих својстава. Уз грожђе, смокве су биле омиљено воће старих Грка. Смокве су богате витаминима А, Б1 и Б2 и минералима као што су калцијум, гвожђе, фосфор, магнезијум, натријум, калијум и други. Препознате су као добре за наше здравље због својих бројних доказаних медицинских квалитета. Стари Грци су смокве повезивали са сексуалношћу, вероватно зато што облик плода подсећа на облик женских гениталија.

4. Празилук

Упоредно, празилук се вероватно сматрао афродизијаком у старој Грчкој због свог фалусног облика. У старој Грчкој, празилук се јео сиров и цео, или куван, и даје укусан укус сваком оброку. И данас се верује да је празилук афродизијак, јер припада истој породици као и лук и бели лук, који имају слична својства.

Прочитајте још: Како имати ОДЛИЧАН СЕКС са пенисом који је МАЊИ ОД ПРОСЕЧНОГ: Могуће је уз ОВИХ пар трикова

5. Бели лук

У неком тренутку, људи су престали да верују да је бели лук токсичан и почели су да га једу како би спречили болест и загушење - и наравно само зато што је укусан. У старој Грчкој људи су јели бели лук скоро сваки дан. Људи су почели да верују да је љутина сировог белог лука постала природни афродизијак. Покушајте да направите грчко јело скордалију и сигурно ћете појести знатну количину белог лука. То је мешавина белог лука и пиреа од кромпира, ораха, бадема или старог хлеба натопљеног млеком.

Фото: Пиксабеј

6. Махунарке

Хипократ, отац медицине, прописао је махунарке, попут сочива, као суштински део јеловника за мушкарце који се надају да ће задржати своју мушкост. Хипократ је саветовао да се једу разне махунарке онима који се боре са сексуалном дисфункцијом. Поред тога, грчки филозоф Аристотел је веровао да је сочиво са додатком шафрана од суштинског значаја за одржавање мушког либида активним и у врхунској форми.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas