Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Брачни саветник наводи три разлога због којих се парови разводе

Један од предуслова да имате квалитетну везу је и да са партнером имате отворен однос. То значи да са њим можете да поделите и срећу и тугу, бриге, успехе, страхове, најинтимнија осећања… Све.

1633524274_Depositphotos_227041028_S.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Зашто се супружници разводе?

Давид Акива, саветник и брачни педагог наводи три најчешћа разлога због којих се парови разводе:

Супружник ми је више као најбољи пријатељ него љубавник

Акива каже да је ово ипак важан знак да сте можда још увек дубоко заљубљени једно у друго. Парови који су дуго заједно често ово наводе и као тајну срећне везе. Није све изгубљено ако је на тренутак нестало хемије, може да се врати.

Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

Већина парова сматра да заљубљеност мора да буде страствена и опојна као на почетку везе. Али, то је само романтична фаза. Након првих неколико месеци до годину дана, сасвим је нормално да ова фаза нестане и да почне фаза "мој најбољи пријатељ".

Мало или нимало интимности

Ако желите да вратите секс у брак, морате да вратите љубав, каже Акива. То је тако једноставно. То раде најбољи пријатељи у здравом браку. Недавна истраживања показују да је емоционална интимност кључ сексуалног испуњења за жене. Истраживачи који стоје иза студије открили су да је "љубав учинила секс физички пријатнијим" за жене, па оне које су волеле своје партнере рекле су да се осећају мање спутано и спремније да истраже своју сексуалност.

Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога

Нема више праве комуникације

Кад научите правилно да изражавате и прихватате међусобне емоционалне потребе - свађе и друга негативна понашања у односима ће нестати.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas