Oglas
· · Komentari: 0
LJUBAV

Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ

U kojoj ste fazi vaš partner i vi?

1633418209_couple-437987_1920.jpg
foto: Piksabej
Oglas

Mnoga istraživanja koja su se bavila temom "ljubav" došla su do zaključka da svaka veza prolazi kroz pet faza, ali da mnogi parovi ostanu zaglavljeni u trećoj, nakon koje se najčešće i rastanu.

Međutim, oni koji prebrode tu kriznu treću fazu, to je znak da pored sebe imaju pravu ljubav i srodnu dušu, i u većini slučajeva ostaju zajedno do kraja života.

Pročitajte još: Da li partneru treba priznati prevaru? Psiholog savetuje da dobro razmislite zbog JEDNOG razloga

Ovo su faze kroz koje prolazi svaka romantična veza.

1. Zaljubljivanje

Prva faza je zaljubljivanje, tokom koje se čak i pri samoj pomisli na tu posebnu osobu osete "leptirići" u stomaku. Tada najčešće maštate o vama kao paru i o zajedničkoj budućnosti.

Tokom ove faze koja relativno traje kraće u odnosu na ostale, ubeđeni ste da je taj čovek ili ta žena prava osoba za vas.

2. Sada ste zvanično i par

Tokom ove faze vlada period romantike, ali i upoznavanja. Imate osećaj da biste zzauvek mogli da budete u partnerovom zagrljaju, i da vam to nikad ne dosadi.

Ovo je takođe period zajedništva i sreće, početka zajedničkog života, braka, stvaranja porodice. Sve to može trajati neko vreme, a onda dolazite do faze broj tri, kada nastupa kriza.

3. Suočavanje sa realnošću

Ovo je faza zbog koje mnoge veze i brakovi pucaju. Tokom nje nestaju iluzije, i tada ste suočeni sa realnošću koja će vam delovati surovije nego što zaista jeste. Shvatićete da je vaš partner osoba od krvi i mesa, da ima mane i nedostatke.

Sada se već dobro poznajete, i vaš partner postaje predvidljiv. Počeće da vas nerviraju stvari na koje pre niste obraćali pažnju, i tada ćete posumnjati u vašu ljubav, ali i partnera. Poželećete i da izađete iz veze, ali ukoliko prebrodite ovu kritičnu fazu, bićete nagrađeni pravom ljubavnom pričom.

4. Prava ljubav

Prethodna treća faza zapravo i nije loša ako uspete da je prevaziđete jer ćete se osloboditi iluzija i maštanja koje ste gradili tokom prve i druge faze. Prihvatićete svog partnera sa svim njegovim manama i zbog toga će vaša ljubav biti čvršća i iskrenija.

5. Dvoje kao jedno

U petoj fazi osetićete jedinstvo sa svojim partnerom. Verujete da možete da pokorite svet i da ostvarite svaku vašu zamisao samo kada se držite zajedno. Ovo je faza u kojoj možete da počnete neki zajednički projekat - putovanje oko sveta, porodični posao, proširenje porodičnog gnezda. Ako ste stigli do ove, poslednje faze, to je znak da pored sebe imate srodnu dušu i ljubav za ceo život.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas