Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири реченице које никако не смете рећи ПАРТНЕРУ: Могу вам уништити везу или брак

Не дозволите да вас љутња и бес савладају

1652886621_ayo-ogunseinde-1Dsvt_XAclw-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

У свакој вези или браку расправе су честа и уобичајена појава. Сасвим је природно да се не можемо увек и око свега сложити са својом вољеном особом. Али, и у тренуцима расправе, потребно је сачувати прибраност и не изговарати тешке речи које касније не можемо избрисати и који остављају лошу енергију. Које то реченице треба да избегавамо?

1. "Ако заиста тако мислиш, можда би требало да се разведемо/раскинемо!"

Ова реченица представља манипулативну фразу и застрашивање партнера. Поједине статистике и истраживања су показала да парови који често употребљавају овакве реченице у свађама, на крају се заиста разилазе. Уместо претње раскидом или разводом, покушајте да не осуђујете, већ разумете своју вољену особу. Ако често понављате ову фразу, може се створити утисак да ви заиста желите да одете или да вам само треба било који повод!

Прочитајте још: Како се пише: К или КА? Језичка недоумица која мучи многе

2. "Мрзим те!"

Јако токсична реченица која само може разорити вашу везу. Она је продукт беса, немоћи и жеље да у расправи однесемо превагу на своју страну. Али, ако заиста желите да изградите стабилан однос са неким, морате избегавати овако тешке речи!

3. "Не желим/нећу да причам о томе!"

Избегавање разговора и потискивање проблема, у свакој ситуацији је најгора опција. Ако само таложите у себи ствари које вам не пријају, у једном тренутку ћете екслодирати и неће бити повратка. Разговор и размена мишљења су круцијалне ствари сваког односа, а и боље је по ваше ментално здравље да причате о свему ономе што вас мучи и не да мира.

4. "Исти си као твој отац/мајка!"

Овакве фразе не жели нико да чује. Поређења ове врсте, која имају за циљ да увреде вашег партнера, али и његове родитеље, засигурно неће решити ваш проблем, само ћете изградити лош однос и према његовој породици. Свака особа је прича за себе, а сталним понављањем ове фразесамо ћете удаљити вољену особу од себе.

Бонус видео:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas