Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДА ЛИ СТЕ У КАРМИЧКОЈ ВЕЗИ? Однос који вам је "суђен" може да буде токсичан

Како да знате да сте у кармичкој вези и како да овај однос прекинете што безболније.

1710599237_shutterstock_1163529151.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Упркос називу, кармичке везе, односно оне које тако доживљавамо, неретко могу да буду токсичне и лоше по сампоуздање партнера. Али, прво да разјаснимо какав однос називамо кармичким...

За почетак, кармички односи нису научно признати, али оно што их издваја од других, "обичних", јесте што партнери из њих излазе са интензивним осећањима и искуствима, некада лошим, некада добрим. 

Концепт кармичке везе описује се као интензивна и нестабилна духовна веза за коју се верује да је резултат нерешених питања из претходних живота особе која учествује у оваквом односу.  Овај концепт је заснован на индијској филозофији карме, веровању да човекова дела одређују путању његове будућности, укључујући будуће животе кроз духовно препород, пише "Форбес".

Како да знате да сте у кармичкој вези

Иако не постоји клинички прихваћена дефиниција кармичке везе, терапијски се кармичка веза може посматрати као турбулентна, интензивна, страствена афера која укључује драматичне успоне и падове, каже Сара Милер, лиценцирана терапеуткиња за односе. По њеним речима, кармички односи су они који се десе брзо, а обележава их невероватна привлачност. Други знаци овакве везе укључују:

  • екстреми у односу који се крећу од "најбољег што ми се десило" до "најгорег што ми се десило";
  • рад на вези одузима већину времена и енергије партнера;
  • особа у таквој вези нема времена за лични раст или интеракцију са другим људима;
  • константне расправе и обећања да ће се веза или прекинути или партнери променити;
  • експлозивни раскиди и брза помирења.

Како прекинути токсичну кармичку везу

Једини начин да прекинете овакву везу јесте да урадите следеће:

  • јасно дефинишите своје границе и шта нећете толерисати након завршетка везе;
  • ако сте одлучили да прекинете кармичку везу, не би требало да наставите да разговарате са бившим партнером;
  • подсетите се на своје личне циљеве изван везе како бисте себи помогли да останете чврсти и придржавате се граница које сте поставили;
  • окружите се људима који вас воле и поштују и подржавају ваш здрав, индивидуални раст.

 

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas