· · Коментари: 0
ХУМОР

Духовитост је кључ дугог брака, а ОЗБИЉАН брак је на климавим ногама

Озбиљни бракови немају шансу за успех као парови који се снехз, али не и када све претворе у шалу.

1618308228_Depositphotos_208993950_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Духовитост је дар којим можете да освајате људе, а колико је то важно у партнерским односима истраживао је Џефри Хол са Универзитета у Канзасу.

Прочитајте још: Најбољи НАПИТАК у борби против прехладе, мамурлука и чира на желуцу

За 30 година урадио је чак 39 студија, у којима је учествовало више 15.000 особа, а установио је да је хумор кључан за изградњу успешног односа међу паровима и да би партнери требало да имају сличан смисао за шалу како би успоставили добру комуникацију.

Провокација?
Аутор истраживања упозорава да ако сваку партнерову добронамерну провокацију схватате озбиљно, то може лоше да утиче на однос.
Хумор није када се од свега прави шала.

- Људи кажу да желе да њихови партнери имају смисла за хумор, али то је широк појам - истиче Хол. - Ако мисле да од свега могу да направе шалу, то није оно на чему ће веза опстати. Хумор је у овом случају повезан са задовољством односа који парови заједно развијају.

Прочитајте још: Ако сте љубитељ испијања кафе - ево која КОЛИЧИНА је дозвољена

Аутор у другом истраживању наводи да способност да насмејете драгу особу гради сигурност међу партнерима. Заједнички смех је важан показатељ привлачности између потенцијалних парова, али то не значи да партнеру треба да се ругате или да то радите кроз смех.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.