Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Истраживање у Великој Британији дошло до занимљивих закључака: Постоји три типа мушкараца - Проверите којој групи припадате

Судећи према резултатима једног истраживања, сви хетеросексуални мушкарци могу се поделити у три групе

1692432752_shutterstock_2039784698.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када су у питању типови мушкараца, већини на памет пада подела на алфа и бета типове. Међутим, нова студије открила је три категорије мушкости и научници тврде да сви мушкарци могу да се пронађу у некој од њих.

Тим са Универзитета Британске Колумбије проучавао је 92 стрејт мушакрца из различитих културних средина и утврдили су да постоје три врсте мушке енергије.

Истраживачи истичу да постоје мушкарци неотрадиционалисти који углавном прате традиционалне родне улоге, егалитарни мушкарци који теже равноправнијем партнерству и прогресивни мушкарци који редовно разговарају са својим партнеркама како би се договорили ко шта треба да уради.

Као неотрадиционалисти класификују се мушкарци који следе традиционалне родне улоге, односно теже томе да буду заштитници у вези и да пружају женама финансијску помоћ.

Мушкарци који траже равноправно партнерство, односно инсистирају на узајамности у давању и узимању, означени су као егалитарни.

И на крају ту су мушкарци који раде на изградњи родне равноправности у партерству кроз редовне, сврсисходне разговоре како би се договорили ко шта ради и они су названи прогресивним.

Утврђено је да сви ови стилови имају своје предности и недостатке. На пример, мушкарци који активно промовишу родну равноправност и социјалну правду имају боље ментално здравље. Насупрот томе, мушкарци који оспоравају ове идеале могу да се суоче са критикама или одбацивањем од стране других, што може да утиче на њихово ментално здравље.

У међувремену, студија је открила и да се неки мушкарци који припадају егалитарном типу и даље боре да схвате концепт постизања родне равноправности кроз стриктну поделу домаћих послова на 50-50.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas