Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Јасни знакови да је брак упао у кризу: За почетак поставите себи једно питање

Можда се ви и партнер волите, али то није довољно да ваш брак опстане

1659788139_couple-ge7a7905aa_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Прошле су године, љубав се истрошила, а ви и даље одржавате привид брачне идиле. Савет је да што пре одвојите време да сами са собом размислите о свему. Да анализирате своје, али и партнерово понашање и да направите план, јер се само од себе ништа неће променити.

Пет знакова да је ваш брак у озбиљној кризи

Све се претвара у свађу

Сви се понекад свађамо, али ниједан брак не може опстати ако се пар стално свађа око свега- од ситница до битних ствари. Ако се сви ваши разговори заврше свађом, било да је у питању спремање хране, куповина намирница или васпитање деце- то је јасан знак да се у позадини крије нешто вец́е него што желите да признате. Да ли се око било чега слажете?

Прочитајте још: Како да препознате да сте У БРАКУ СА НАРЦИСОМ? Седам фаза кроз које пролази токсичан однос

Често маштате о животу без партнера

Вец́ина људи који су икада били у браку довољно дуго да су заборавили лептириће у стомаку, вероватно су у неком тренутку маштали о самачком животу. Али, ако стално размишљате о томе да живите сами, ваш брак је у озбиљној невољи.

Речи без правог значења

Многи људи из навике говоре „Волим те“ али то заиста не мисле. Можда некада јесу, али се љубав једноставно потрошила… Када сте последњи пут упутили или добили искрени комплимент од вољене особе? Ако су и пољупци све ређи, то су више него јасни сигнали да је разлаз известан.

Интимност се изгубила

још један знак да се веза гаси јесте непостојање секса, или ретки интимни тренуци. Престали сте да се мазите и љубите. Једва се уопште и додирнете. Ако вама и вашем партнеру недостаје било која од ових ствари, то ц́е сигурно утицати и на ваш брак, али и на ваше самопоуздање.

Престали сте да се поверавате једно другом

Лоша комуникација такође је сигнал за узбуну. Многи парови све мање разговарају, а ако до тога дође, то су уобичајене теме, без залажења у детаље...Избегава се разговор о бригама, дилемама, о срећним тренуцима. Можда једна страна мисли да је партнер неће разумети или једноставно не жели да нешто подели с њим. Уместо тога, отвореније и искреније прича с пријатељима или, на пример, с колегама.

Прочитајте још: Стручњак открива: Ову ствар раде парови који најдуже остају заједно

Шта треба да радите?

За почетак размислите да ли вам је до ове везе стало или не. Да ли желите да останете заједно? То није само нешто што се тиче вас, већ и вашег партнера. Ако не постоји обострана жеља, онда ће сви ваши напори бити узалудни. Ако је жеља обострана, онда преузмите одговорност за уношење неопходних промена и то прво у сопствено понашање. А када то почнете да радите, вероватно ц́ете открити да се и ваш супружник мења. Можда ц́е то потрајати, али будите стрпљиви. Похвалите га, цените његове мале гестове, поклоните му време и пажњу, покажите да вам је стало. Будите добар слушалац. Чак и ако сте заиста заузети, ипак се посветите. Само тако постоје шансе да спасите свој брак и љубав!

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas