· · Коментари: 0
ПРЕВАРА

Јесте БЛУДНИК, али је МОЈ! Нећете веровати колико ПРЕВАРЕНИХ људи остаје у БРАКУ

Статистика показује да је идентичан проценат оних који одлучују да остану у браку после прељубе партнера и оних којима је то повод за развод.

1598857359_Depositphotos_317873218_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Где је љубав, ту је превара - позната је латинска мисао, али је много лепше када не размишљамо на тај начин, а још боље када нисмо доведени у позицију да се у истинитост овог цитата уверимо. Превара, међутим, није изузетак у љубавним односима, само је питање да преко ње прећи или са њом живети.

Прочитајте још: Како задржати мушкарца? ПОГРЕШНО! ПРАВО ПИТАЊЕ ЈЕ: Како да задрже они вас?!

Уколико је афера већ "напала" љубав, али парови одлуче да јој дају нову шансу, како се наставља живот са сазнањем о њој? Да ли је могуће да се стварно опрости и заборави чињеница да нас је неко кога волимо лагао и изневерио?

- У почетној фази постоји шок или неверица, а затим долазе конфузија у емоцијама и мислима - каже др Сања Марјановић, психолог и КБТ саветник, која се бави дугогодишњим саветовањем клијената.

Кључно питање
Да ли заиста желите да останете у вези или браку после преваре? - кључно је питање које психолог поставља свом клијенту.
Да ли желите да останете у вези после преваре? Ако се то питате, заборавите на чин преваре.

Неко тада донесе одлуку да изађе из односа, док је некоме тешко да то уради и размишља да остане, иако се осећа повређено, бесно, изневерено и одбачено.

Прочитајте још: ПСИХОЛОЗИ саветују најлакши начин да НАЂЕТЕ ПАРТНЕРА, мада многима звучи "ОФУЦАНО"

Партнер више неће бити исти, налазиће се на емотивној клацкалици Фото: Депозит

- Уколико сте себи поставили ово питање, битно је да не размишљате више о самом чину преваре и о томе шта се десило, јер ћете тако само повређивати себе - одговара Марјановићева.

Прочитајте још: Ако мушкарац ИЗБЕГАВА МАЈКУ или вас виђа упркос њеној забрани - БЕЖИТЕ ОД ЊЕГА главом без обзира!

Важно је да се одмах фокусирате на себе и разлоге због којих сте такву одлуку донели. Проверите да ли је то заиста из љубави према партнеру.  Марјановићева наводи неколико кључних разлога за останак, као што су деца, стид шта ће други људи рећи, финансијска сигурност.

Одмах се фокусирајте на себе и добро размислите зашто остајете и даље у браку.
Зашто остају у браку?
Постоји више разлога због којих се људи одлучују да остану у браку/вези. То је страх од самоће. Код неког је основни разлог за останак у односу страх да почне нешто изнова - објашњава психолог.

Код неког се то дешава из идеје о освети.

Не заборавите - више ништа неће бити исто.

- Који год да је разлог, оно што је битно јесте да освестите шта заиста желите и да ли желите вашег партнера назад, под претпоставком да и он то хоће и исказује искрену кривицу и кајање - истиче она.

Прочитајте још: Одговорите на ТРИ питања, па ако је одговор "ДА" ускоро ћете добити ВЕРЕНИЧКИ ПРСТЕН

Не можете да очекујете да однос буде исти као што је био пре преваре, јер сте се ви после ње променили, поверење је срушено, а љубав доведена у питање. И партнер је конфузан, па може да се деси да, иако каже да жели да сачува однос, осећа да је на емотивној клацкалици - закључује Марјановићева.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.