Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБАВ

Какво је тело најпривлачније мушкарцима, а нису МАНЕКЕНКЕ!

Људи су често склони томе да процењују друге какви су у сексу на основу изгледа.

1623146614_Depositphotos_171603086_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Тиме су се позабавили и стручњаци са канадског политехничког универзитета Квантлен, у чијој је студији учествовало готово 900 испитаника, од 16 до 71 годину. Њима је приказано пет мушких и исто толико женских тела, различите грађе и тежине.

Прочитајте још: Kate Winslet, јунакиња "Титаника", чува Оскара у тоалету и не скида руке са младог супруга! (ФОТО)

Шта жене мисле о мршавим и дебелим мушкарцима

Научници су дошли до закључка да врло мршаве, дебеле или изузетно дебеле мушкарце други не сматрају доминантним у сексу. С друге стране, мршави су у очима других сексуално атрактивнији, али и самопоузданији и доминантнији.

Шта мушкарци мисле о просечним женама

За жене које имају просечан изглед тела или су врло мршаве или "само" мршаве, претпоставља се да имају екстровертне особине. Оне пуније често се доживљавају негативно, чак су окарактерисане као очајне у сексу.

- Наше истраживање показује да људи систематски доносе закључке о особинама повезаним са сексуалношћу на основу облика тела - каже др Кори Л. Педерсен, професорка на универзитету Квантлен. - Посебно се они с пунијим фигурама доживљавају мање позитивно. Открили смо да атрибути сексуалних стереотипа делују унутар традиционалних модела о полној сексуалности, а то значи да би мушкарци требало да буду сексуално агресивни, а жене подређене у том смислу.

Прочитајте још: Шта мушкарци прво примете код жене? Не, нису груди, а ни усне!

Истраживачи су приметили да су све врсте женског тела позитивно повезане са сексуалном интровертношћу. То може деловати контрадикторно, с обзиром на то да су нека женска тела истовремено била повезана с екстровертним полним особинама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas