· · Коментари: 0
ПОЉУБАЦ

ЛАЖНИ ПОЉУБАЦ се лако препознаје, а ПРВИ се памти из ЈЕДНОСТАВНОГ разлога

Ако желите да смршате људите се један сат и изгубићете, чак, 1.560 калорија, односно, минут страственог пољупца сагори калорија колико и брзи ход.

1604317174_Depositphotos_221150200_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Пољупцем можемо да искажемо толико тога, а да не изговоримо ниједну реч. При француском пољупцу активира се 34 мишића лица, а сагорева, у просеку, пет калорија.

Прочитајте још: Бежите од НАРЦИСА, СВЕЗНАЛИЦА и још ТРИ врсте МУШКАРАЦА

Први пољубац
Камера је први снимак пољупца забележила 1896, између Меј Ирвин и Џона Рајса, у свега 18 секунди дугом филму Вилијама Хајса, названом - "Пољубац".
Зашто се први пољубац не заборавља?

- На почетку везе, ако је започела пуна страсти и заљубљености, пољупци спонтано носе много интимности. Касније, ако се заљубљеност развила у истинску повезаност и љубав, пољубац носи дубље значење и истовремено може да садржи страст, блискост, захвалност, бригу, узбуђење - каже Жељка Курјачки Станић, психолог и психотерапеут.

Жељка Курјачки Фото: Приватна архива

Прочитајте још: "Ми све радимо УДВОЈЕ, имамо НАШЕ ритуале" и ПРОЂЕ живот са ПОГРЕШНОМ особом!

Зашто се први пољубац никада не заборавља?

- То је више од пољупца и то "више" нема много везе са другом особом. Првим пољупцем осећамо да смо ушли у свет одраслих, да нисмо више дете. Још ако смо имали среће да тај пољубац буде леп, са неким до кога нам је истински стало и коме много значимо, тада је он, заиста, магичан - истиче Курјачки.

Лажни пољубац се лако препознаје.

Лажни пољубац се лако препознаје, јер је увек битан контекст. Све око тог чина, разговори, погледи и осећања, утицаће на то да неки пољубац доживимо као лажни, односно да нам нешто не дозвољава да у потпуности буде пријатно искуство.

Прочитајте још: Истраживање показало: Мушкарци са ДУБЉИМ ГЛАСОМ пре ће варати у вези, ево и зашто

Зашто неки жмуре?
- Волела бих да сви људи жмуре док се љубе, да се препусте. Неким људима је потребно много визуелне стимулације, и њима највише треба препуштање - истиче Жељка Курјачки Станић.

Нажалост, због корона вируса људи се све мање љубе.

Без пољубаца нам се кичма суши...

- Изоловати се од најдражих људи било би веома погубно по имунитет. Не можемо без жељених пољубаца и загрљаја, али можемо без оних који нам не значе много. Стари психотерапеут је казао да нам се без пољубаца кичма осуши.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.