Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБАВ

Љубав +40: Проводаџија је поузданији од очијукања у кафићу!

На половини пете деценије живота, потрага за другом половином понекад изгледа као узалудно губљење времена и енергије.

1630496329_shutterstock_1674859966.jpg
Фото: Шатер
Oglas

Она има уређен живот. Пријатеље са којима путује. Диплому и посао који воли. Удобан стан. Занимљив хоби. Квалитетно испуњен дан. Осмех. Држање. Став. Наизглед, све је ту, али, ипак, једна празнина квари идеалну слику. Партнер. То је део слагалице који недостаје да би се склопио мозаик.

Прочитајте још: Да ли више ВАРАЈУ искусни МУШКАРЦИ или они које "спопада" нека жена?

Са 40 смо зрелији, али...

Жељка Курјачки Станић, психолог и психотерапеут, каже да у четрдесетим годинама себе поприлично добро познајемо, па би требало да поверујемо својим сигналним лампицама у глави.

Ако је без посла - ништа
Проблем остају критеријуми који се у каснијим годинама тешко спуштају. Истраживање је показало је да 65 одсто припадница лепшег пола не би пристало на улазак у везу ако им је потенцијални партнер без посла или без добро плаћеног радног места.

- Можемо да верујемо свом срцу, да пустимо да нас оно води - наводи саговорница. - У четрдесетим би требало да будемо много отворенијег ума него у двадесетим, да имамо бољу способност стављања у туђу кожу и разумевања других.

Зреле особе би требало лакште да пронађу сродну душу него млађи људи

Све што сам навела говори у прилог томе да би у том добу требало да буде лакше пронаћи сродну душу него, рецимо, када смо двадесет година млађи, иако је флуктуација потенцијалних сродних душа у нашем животу већа јер више слободних људи срећемо, али не познајемо себе довољно и више лоших избора правимо - каже Курјачки.

Прочитајте још: Како препознати МАТЕРИЈАЛ за брак? Једно питање решава све

У кафићу нећете никог упознати

Истраживања откривају и да многе жене унапред одустају од потраге за партнером у каснијим годинама, јер се мање крећу, а кафиће и клубове сматрају превазиђеним или неприкладним за упознавање. Уколико не сретну неког на послу, убеђени су да ће врло вероватно остати сами, јер не верује у судбинске сусрете на неким "обичним" местима.

У кафићу никог нећете упознати Фото: Шатер

Саговорница сматра да кафићи и клубови ионако нису погодни за проналажење сродне душе.

Прочитајте још: "Ти си МАМИН син": То је прва реченица која води у пропаст

Проводаџија
Ту свакако остаје и она опција на коју се углавном јежимо у раној младости, а то је упознавање по препоруци наше тетке, комшинице, пријатељице... Саговорница каже да "испроводаџисани" сусрет у средњим годинама може да има много предности.

- С обзиром на гласну музику, алкохол и концепт данашњих клубова, јасно је да они нису направљени за причање и било какво дубље упознавање. Сусрети на приватним забавама, прославама, кућним седељкама, на послу, састанцима после посла - то је избор. Све то представља много боље место за упознавање јер допушта разговор и дозвољава нам да заиста будемо то што јесмо, као и да друга особа стварно буде оно што јесте - каже психолог.

Прочитајте још: Да ли знате колико у просеку траје секс? Бићете (НЕ) пријатно изненађени!

Шарм старинског упознавања

Претерана опрезност, страх од разочарања, паника од губитка слободе, навикнутост на самоћу..., могу да буду велики камен спотицања за успех потраге за партнером. Жене у средњим годинама се понекад тешко одричу начина живота који воде, мира и луксуза слободног времена које имају.

- Мој савет је увек да прво направимо свој живот да нам буде леп, да време проводимо радећи оно што нас испуњава, бавећи се неким хобијем, посећујући догађаје који нас интересују, а када будемо сасвим задовољни својим животом, тај прави ће се појавити - поручује психотерапеут.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas