Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најчешћи узроци проблема у браку: Свакодневне појаве угрожавају стабилност

Бити у браку са особом коју волите највише на свету је попут остварења највећих снова

1668675805_shutterstock_1070742086.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Побринути се за то да брак траје и издржи тест времена може да буде велики изазов. Можете то посматрати као добру врсту изазова, али је у сваком случају изазов ком нажалост нису сви дорасли. Наиме, када сте са неким у браку, требало би да знате да постоје одређене ствари које могу да створе озбиљне проблеме и уздрмају темеље вашег односа.

Иако ови проблеми могу донети напетост вашем односу, ваш покушај да их решите заједничким снагама, може вам помоћи да ојачате свој брак. Све заправо зависи од вас двоје. На вама је да ли ћете дозволити проблемима да забију клин између вас или их искористити да се приближите једно другом.

Недостатак комуникације

Ово је вероватно један од највећих разлога због ког долази до проблема у браку. Ако се не решава на време, најчешће се завршава уништавањем брака на ситне делове. Лоша комуникација или њен потпуни недостатак представљају извор већине проблема у савременом браку. Без ефикасне комуникације пар је осуђен на удаљавање и развод на самом крају. Чак и када сте љути на свог супруга и мислите да вас он никад неће разумети, морате се трудити да разговарате са њим.

Прочитајте још: Знакови који указују на то да између вас и неке особе постоји јака хемија: Протумачите гестове

Питање финансија

Ако оба партнера нису на истој страни по питању финансија, то врло лако може да буде главни извор проблема у браку. Зашто је важно да будете на истој страни? Једноставно је заправо, са новцем у причи неминовно је упуштање у неку врсту борбе за моћ у браку. Ако се не слажете у погледу тога како би требало да управљате својим финансијама, то може бити врло проблематично. Такође, ако једној особи у браку смета што друга више или мање новца доноси у кућу, то је проблем који неће нестати сам од себе.

Недовољно времена за партнера

Живот је постао напорнији него икад пре, сложићете се. Толико тога у току дана морате да обавите, да је готово логично што заборављате на свог супруга. Посао, деца, кућни послови и сличне ствари чине да вашим задужењима нема краја. Међутим, иако се чини да за свог супруга заиста немате времена, требало би да имате на уму да управо неуспех у проналажењу тих 5 минута за њега, заправо оно што може уништити ваш брак. Да, кажемо 5 минута, јер није важна количина времена већ како га проводите.

Прочитајте још: Правило "2-2-2" може вам помоћи да САЧУВАТЕ ВЕЗУ И БРАК: Једноставна метода која ће учврстити ваш однос

Лоше навике и негативне мисли

Нико на свету није савршен и сви ми имамо неке мање или веће лоше навике. Иако је у реду бити несавршен, оно што није добро је када одбијате да радите на поправци својих лоших навика. Исто се односи и на негативне обрасце размишљања. Ово су ствари које у великој мери угрожавају стабилност једног брака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas