Oglas
· · Komentari: 0

Najčešći uzroci problema u braku: Svakodnevne pojave ugrožavaju stabilnost

Biti u braku sa osobom koju volite najviše na svetu je poput ostvarenja najvećih snova

1668675805_shutterstock_1070742086.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pobrinuti se za to da brak traje i izdrži test vremena može da bude veliki izazov. Možete to posmatrati kao dobru vrstu izazova, ali je u svakom slučaju izazov kom nažalost nisu svi dorasli. Naime, kada ste sa nekim u braku, trebalo bi da znate da postoje određene stvari koje mogu da stvore ozbiljne probleme i uzdrmaju temelje vašeg odnosa.

Iako ovi problemi mogu doneti napetost vašem odnosu, vaš pokušaj da ih rešite zajedničkim snagama, može vam pomoći da ojačate svoj brak. Sve zapravo zavisi od vas dvoje. Na vama je da li ćete dozvoliti problemima da zabiju klin između vas ili ih iskoristiti da se približite jedno drugom.

Nedostatak komunikacije

Ovo je verovatno jedan od najvećih razloga zbog kog dolazi do problema u braku. Ako se ne rešava na vreme, najčešće se završava uništavanjem braka na sitne delove. Loša komunikacija ili njen potpuni nedostatak predstavljaju izvor većine problema u savremenom braku. Bez efikasne komunikacije par je osuđen na udaljavanje i razvod na samom kraju. Čak i kada ste ljuti na svog supruga i mislite da vas on nikad neće razumeti, morate se truditi da razgovarate sa njim.

Pročitajte još: Znakovi koji ukazuju na to da između vas i neke osobe postoji jaka hemija: Protumačite gestove

Pitanje finansija

Ako oba partnera nisu na istoj strani po pitanju finansija, to vrlo lako može da bude glavni izvor problema u braku. Zašto je važno da budete na istoj strani? Jednostavno je zapravo, sa novcem u priči neminovno je upuštanje u neku vrstu borbe za moć u braku. Ako se ne slažete u pogledu toga kako bi trebalo da upravljate svojim finansijama, to može biti vrlo problematično. Takođe, ako jednoj osobi u braku smeta što druga više ili manje novca donosi u kuću, to je problem koji neće nestati sam od sebe.

Nedovoljno vremena za partnera

Život je postao naporniji nego ikad pre, složićete se. Toliko toga u toku dana morate da obavite, da je gotovo logično što zaboravljate na svog supruga. Posao, deca, kućni poslovi i slične stvari čine da vašim zaduženjima nema kraja. Međutim, iako se čini da za svog supruga zaista nemate vremena, trebalo bi da imate na umu da upravo neuspeh u pronalaženju tih 5 minuta za njega, zapravo ono što može uništiti vaš brak. Da, kažemo 5 minuta, jer nije važna količina vremena već kako ga provodite.

Pročitajte još: Pravilo "2-2-2" može vam pomoći da SAČUVATE VEZU I BRAK: Jednostavna metoda koja će učvrstiti vaš odnos

Loše navike i negativne misli

Niko na svetu nije savršen i svi mi imamo neke manje ili veće loše navike. Iako je u redu biti nesavršen, ono što nije dobro je kada odbijate da radite na popravci svojih loših navika. Isto se odnosi i na negativne obrasce razmišljanja. Ovo su stvari koje u velikoj meri ugrožavaju stabilnost jednog braka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas