Oglas
· · Komentari: 0
RAZLIKA U GODINAMA

Partner je MLAĐI od SINA? Što da ne, ako se ispuni OVAJ USLOV

Razlika razlika u godinama između emotivnih partnera oduvek je intrigirala ljude. Kada je partner stariji do 10 godina to je prihvatljivo, a pet je idealno.

1597051112_Depositphotos_313181004_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Mada generacijski jaz više nije tabu tema, ovakve veze i brakovi nisu društveno prihvaćeni. Neretko su suočeni sa predrasudama okoline, čak su i predmet osude, ogovaranja i podsmeha.

Pročitajte još: Postoje tri stvari koje uopšte nisu bitne: STAROST, IZGLED I KARAKTER: Vaša seksualnost ne zavisi od njih

Psiholog Milica Miloradović Stanković naglašava da se ovi partneri susreću sa preprekama uslovljenim razlikom u godinama.

Vaspitanje
Drugačiji vaspitni stilovi i društvene vrednosti oblikuju ličnosti sa različitim pogledima na važna životna pitanja, afinitetima i orijentacijama. Kada partneri pripadaju istoj generaciji, veća je verovatnoća da će im se poklopiti stavovi, da će imati više zajedničkih tema i interesovanja, sličnija životna iskustva, potrebe i očekivanja.

- Kod partnera različitih generacija prisutne su razlike u načinu odgajanja i vaspitanja, u sistemu vrednosti i društveno-kulturološkim normama - kaže Milica Miloradović Stanković.

Starija žena i mlađi mušakrac su različito vaspitani.

Razlike u godinama mogu dovesti do razmimoilaženja u pogledu poslovnih planova i želja, proširenja porodice, a problem može da predstavlja i različit krug prijatelja i teškoće u usklađivanju tog socijalnog aspekta.

Pročitajte još: I ŽENE vole da bace pogled: EVO na šta žene PADAJU kada vide MUŠKARCA

- Postoji i uverenje da muškarci kasnije sazrevaju, pa su po toj logici veze starijih žena i mlađih partnera osuđene na propast, ali to ne mora uvek biti tako - naglašava psiholog.

Recept za uspeh:
Godine same po sebi nisu prepreka. Važno je da parovi imaju svest o tome zašto su izabrali partnera, šta je to što vole jedno kod drugog. Ukoliko odnos počiva na sličnim interesovanjima, istim vrednostima i stavovima o važnim životnim pitanjima, ako su usmereni na iste ciljeve i dopunjuju se kao ličnosti, postoji dobra osnova za razvoj stabilne i zrele veze, bez obzira na razliku u godinama.

Neki muškarci su sa 20 ili 30 godina mnogo zreliji zbog spleta životnih okolnosti i iskustva kroz koje su prošli. S druge strane, ima žena koje se i sa 40 i 50 godina ponašaju nezrelo kao tinejdžerke.

Neki muškarci su sa 20 zreliji od žena sa 50 godina!

- Kada bi ovakve osobe stupile u intimnu vezu, verovatno bi imale osećaj da je muškarac stariji, jer je emotivno zreliji - zaključuje psiholog.

Pročitajte još: I ŽENE vole da bace pogled: EVO na šta žene PADAJU kada vide MUŠKARCA

Kao razlog izbora starijeg partnera navodi se i traženje zamene za roditelja suprotnog pola. Ulaze u vezu sa partnerom kako bi "popravili" odnos sa roditeljima, ali teže i ponavljanju bračnih obrazaca iz primarne porodice.

Pokušaj repariranja iskustva iz detinjstva na ovaj način nije u funkciji razvoja odnosa, jer zadatak partnera nije da pruži ono što roditelji nisu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas