Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПЕТ најчешћих узрока проблема у браку: Први се примећује на свакодневном нивоу

Одржавати брак не може да буде увек једноставно

1676989625_shutterstock_1395739679.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сама замисао да ћете са неким кога волите највише на свету бити до краја живота звучи једноставно савршено.

То би требало да је суштина брака, али ствари нису увек тако једноставне. Чак и крај велике љубави која је у почетку присутна, неминовно је да се пре или касније појаве проблеми, који делују нерешиво. Побринути се за то да брак издржи тест времена је мисија којој чини се многи нису дорасли.

Наиме, постоји свега пар ствари које узрокују проблем у браку. Оно што вас дели од тога да имате срећан брак са вољеном особом је суочавање са тим стварима и њихово решавање. Иако неке од њих могу створити велику напетост у вашем односу, ако их занемарите оне ће неминовно довести до раздора.

Недостатак комуникације

Ово је дефинитивно највећи разлог за многе проблеме у браку и ако се не решава на време, довешће до велике кризе. Лоша комуникација или још горе, њено одсуство у потпуности је оно што вас чини странцима. Ако нисте у стању свом супругу да кажете како се осећате, о чему размишљате, шта вас мучи и шта је то што желите, не можете очекивати да он то зна, зар не? Из овог је разлога важно да се побринете да имате с њим јасну комуникацију.

Питање финансија

Ако се не налазите на истој страни када су ваше финансије у питању, неминовно је да ћете имати проблема у браку. Зашто је то тако? Једноставно, ако се борите са количином новца која у кућу улази и из ње излази, несвесно ћете се упуштати у посебну врсту борбе за моћ једно с другим. Морате створити јасно утврђена правила по питању трошења новца, којих ћете се обоје држати.

Немогућност проналажења времена за партнера

Живот може постати заиста напоран уз све обавезе које вас свакодневно очекују. Брига о деци, одлазак на посао, кућни послови и бројне друге одговорности не остављају вам баш пуно времена да се посветите вашем супругу. Међутим, ако не пронађете време једно за друго, хтели не хтели удаљићете се од њега и то ће довести до бројних других проблема у вашем браку. Сетите се само да највећи број мушкараца вара своје супруге јер је занемарен од стране њих.

Одгајање деце

Као што ће се многи родитељи сложити, одгајање деце је јединствено искуство, које не може ни са чим да се пореди. Међутим, не би требало умањити ни чињеницу да зна да буде врло исцрпљујуће. Деца захтевају много напорног рада. Она могу да створе доста проблема у браку и донесу стрес својим родитељима. Размишљање о добробити деце и давање свог максимума томе да она имају добар живот, може да вас исцрпи како физички тако и психички. Важно је да се сетите да сте у тој мисији ви и ваш супруг на истој страни.

Токсичне навике и обрасци негативних мисли

Нико од нас није савршен и сви имамо неке своје мане које ни сами не волимо. Иако је у реду бити несавршен, оно што није у реду је да одбијате да радите на својим лошим навикама и негативним обрасцима понашања. Такве ствари неминовно доводе до стварања проблема у браку, зато није добро да их игноришете. Стално приговарање, третмани тишине, као и изазивање сукоба око сваке ситнице су ствари које уништавају ваш брак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas