Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет ствари које обично не волимо код партнера: Психолози сматрају да је ово заједничко већини и објашњавају како да то решимо

Нико није савршен, ни ми сами, а ни наш партнер

1698587713_shutterstock_2104695770.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сигурно је да у свакој вези постоје ствари које не волимо једно код другог, али према психолозима, поента  је у томе да не дозволите да ове ствари растављају вашу везу.

Психолози су објаснили које мане партнера су њихови клијенти наводили као заједничке свима

Пријатељи једни других

Када сте у озбиљној вези са неким, прихватате и њихове пријатеље у свој живот.

- Понекад ово доноси додатну радост у наше животе, са новим пријатељствима и авантурама. Али понекад то додаје додатни стрес и фрустрацију. Можда вам се баш и не свиђају људи са којима се ваш партнер дружи, или вам се можда не свиђа начин на који се ваш партнер понаша када је са својим пријатељима - објашнајва Георгина Стурмер, пише Метро.

Да би помогла да се ово исправи, Георгина препоручује да признате своја осец́ања, да их пажљиво саопштите свом партнеру и да будете деликатни када покушавате да пронађете решење.

Одбацивање вас и ваших осец́ања

Др Шарлот Вајтли каже да је то уобичајено са клијентима.

- Говоре о осец́ају да њихови партнери нису заинтересовани за њих или њихова осец́ања. Ово може довести до усамљености, неповезаности и смањеног осец́аја сопствене вредности. У тим односима, кључно је да наши партнери покажу интересовање за нас и да нас саслушају.

Наравно, немате контролу над својим партнером и његовим ставовима према вашим осец́ањима, али када је у питању да урадите оно што можете да решите проблем, др Шарлот препоручује да једном недељно одвојите време да седнете заједно и разговарате о стварима које се дешавају.

- Побрините се да наизменично говорите и слушате, како вас не би прекидали када изражавате своја осец́ања усамљености и неповезаности.“

Не слушају ваше потребе

Осец́ај да ваш партнер не разуме шта желите и шта вам је потребно од њега није леп, али покушајте да запамтите да нико не чита мисли.

- Можда од њих тражимо романтични гест, мотивацију, саосец́ање, авантуру. Али реалност је да нико од нас не чита мисли. Размислите како то комуницирате. Да ли заиста игноришу ваше потребе? Или једноставно нису свесни како се осец́ате?

Њихов однос према новцу

- Тема новца и потрошње се често појављује у неслагањима између парова.

Да би покушала да превазиђе било какву финансијску некомпатибилност, она препоручује да отворите разговор о новцу и покушате да боље разумете партнеров однос према њему. 

- Будите отворени у вези са својим финансијама и будите отворени према томе шта мислите о трошењу. Будите проактивни у откривању како треба да заједно управљате својим финансијама.

Њихова социјална неспретност

Др Шарлот каже да је ово још једна уобичајена појава коју стално виђа са својим клијентима.

Клијенти често говоре да се осец́ају непријатно због друштвеног понашања својих партнера са пријатељима или породицом.

Да бисте превазишли ово, морац́ете да запамтите да морате да будете највец́а навијачица свог партнера у друштвеним ситуацијама, пише Метро.

БОНСУ ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas