Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОЗА У КОЈОЈ СПАВАТЕ СА ПАРТНЕРОМ ОТКРИВА СВЕ: Ево да ли је ваша веза здрава

Положај у ком љубавни пар спава открива да ли је веза здрава и да ли у њој постоје одређени проблеми.

1708164169_852796_shutterstock-281800724_orig.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ових осам најчешћих положаја љубавних парова приликом спавања открива много о њиховој вези:

1. Окренути су леђима и не додирују се

Иако се овакав начин спавања може чинити нимало романтичним, према једној студији ова поза је најчешћа међу партнерима - вероватно зато што је практична.

- Тај положај показује да су партнери блиски, независни и осећају се сигурно једно с другим - каже психолог Корин Свит.

2. Положај 'кашика'

То је положај у којем је један партнер окренут леђима, а други је иза њега - приљубљен је за његова леђа и грли га.

Ова поза могла би се назвати класиком међу љубавним паровима и показује како се један партнер односи заштитнички према другом.

- Ова поза је и врло сензуална. Ипак, ако један партнерстално покушава да другог загрли са леђа, а други му стално измиче, тада са везом нешто није у реду - објаснила је Пети Вуд, стручњак за говор тела.

3. Загрљени су рукама и ногама, али...

Парови који спавају у овом положају имају тенденцију да се испреплету ногама и рукама док су лицем окренути једно према другом, али након 10-ак минута се раздвајају.

- То је компромис између интимности и независности, чиме се омогућава најбоље од оба света - каже психолог Корин Свит и додаје да око осам посто парова спава овако.

4. Један партнер доминира креветом

То изгледа отприлике овако - један партнер је раширен преко целог кревета, а други је стиснут у неком углу јер нема места.

Из оваквог начина спавања може да се закључи и да је њихова свакодневица слична - један партнер доминира у вези, а други има подређени положај.

5. Окренути су леђима и додирују се

Ова поза показује како су оба партнера опуштена и пријатно  се осећају у својој вези.

Прилично је честа код љубавних парова.

6. Целу ноћ спавају испреплетени ногама и рукама

То би могло показивати да партнери нису независни, односно да зависе један од другог.

Осећају потребу да се чврсто држе заједно.

7. Један партнер држи главу на грудима другог партнера

Овај положај чешћи је код свежих љубавних веза или у односима у којима је поново распламсана страст и осећање блискости и заљубљености.

Само четири одсто парова спава у овој пози.

8. Партнери су окренути лицем један ка другом, али се не додирују

Спавање са лицем окренутим према партнеру може указивати на емоционално захтеван однос.

Овај положај показује потребу за више интимности у животу и блиском комуникацијом.

(Информер)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas