Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
срећан брак

Психолози кажу да је потребно 30 СЕКУНДИ да ПОБОЉШАТАТЕ СВОЈ БРАК

Пре него што вечерас пожелите лаку ноћ свом партнеру, одвојите још 30 секунди за побољшање вашег брака.

1601455588_Depositphotos_85617448_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Подигните руку сви ви који имате утисак да је ваш брак упао у колотечину и да иде путем без повратка. Иако можда сваку слободну минуту у току дана проводите са супругом дискутујући о светским проблемима, вероватно врло мало времена посвећујете нези вашег односа. Сасвим је нормално како године пролазе, да се ваши разговори своде на планове о оброцима, одвођењу деце у школу, поправкама по кући и планираном летовању.

Међутим стручни психолози тврде да је потребно свега 30 секунди да би се ваш однос у најмању руку речено – зачинио, и вратио на колосек. Будући да је ваше време са партнером, без других људи (и деце) у току дана обично ограничено не шкоди да испорбате ову испробану тактику за подстицање ствари и победу на вашем заједничком фронту.

Прочитајте још: Обожавате КАФУ, али имате повишен НИВО ШЕЋЕРА? Одмах је проспите, ево и зашто

Дакле пре него што загрлите свој јастук, покушајте да вербализујете тренутке у току дана због којих сте се осећали добро као и да при том упутите комплимент вољеној особи.

ПРИМЕР 1: реците му како вам је много значило што је ставио веш на прање, или га убацио у сушач. Похвалите његов труд и одвајање драгоценог времена за слагање чарапа.

ПРИМЕР 2: захвалите му што вам је направио освежавајући напитак/кафу када сте дошли са посла уморни. Нагласите при том како нико не прави бољи напитак/кафу од њега.

Прочитајте још: Држите ЛЕКОВЕ У КУПАТИЛУ? Морате их одмах изнети или их БАЦИТИ

ПРИМЕР 3: одушевљено приметите како је поправио врата од гараже, заменио сијалицу у ходнику, покосио травњак, опрао терасу и сл. За све ове ствари треба воља, а ако пролазе незапажено, воља се губи.

Поента је у томе да уочите труд и рад вашег партнера и његове напоре које улаже у име вашег партнерства. Уместо константних критика на његов рачун, похвалите оно што сте приметили да је урадио. Сваком је понекад потребна мотивација, подршка и похвала, чак и ако то јавно не показује.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas