Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Расправљају се чак и најсрећнији парови: Ове свађе су исплативе и доносе благостање у вези!

Понекад свађе могу бити делотворне.

1615376092_Depositphotos_244261810_s-2019.jpg
Фото: Деспоситос
Oglas

Зато не морате да се бојите гласне и жустре расправе са партнером јер она не мора да буде знак да нешто не ваља са вашим љубавним односом. Баш супротно, свађе су понекад корисне и знак здраве везе.

Прочитајте још: Да ли сте се икада питали: Која је разлика између мушког и женског оргазма?

Ако никада не кажете јасно и гласно да се у нечему не слажете, љутња и замерање потискују се па касније испољавају у облику осветољубивог понашања што може да ослаби везу, упозорава Сузан Хеитлер, брачна саветница из Денвера. Без обзира на то о каквом конфликту се ради, партнери би требало да знају да кажу своје бриге и жеље и смисле разуман план пре него што почну да спавају у одвојеним креветима.

Проверите око којих тема се понекад исплати свађа у вези или браку.

1. Свађа о трошењу новца

Чак и најскладнији парови упадну у расправу око тога како ће да троше свој тешко зарађени новац. Овај проблем често је дубљи од саме чињенице да ли можете себи нешто да приуштите или не. Често је реч о свађи због другачијег система вредности, објашњава Хеитлер. Следећи пут када ваш партнер жели да купи нешто, а ви се са тим не слажете (или обрнуто), видите да ли би особа која се противи куповини требало да се одрекне нечега како би партнер могао да купи жељени артикл.

Прочитајте још: Пре 35. морате усвојити ова женска правила

Свађа око финансија је начешћа

Ако је одговор да, испланирајте буџет како бисте видели што је изводљиво. Ако бисте ту куповину могли да приуштите, али се ви или ваш партнер и даље противите, време је за дубљи разговор. Можда једно од вас мисли да је куповина одређених артикала непотребно бацање новца. Разговором о томе можете да добијете неку перспективу и смислите како даље.

2. Свађа о сексу

Пар који нема секс рањив је пар и када постоји велика асиметрија у вашим жељама, то је велики проблем, каже Хеитлер. Проблемнеће нестати игнорисањем. Морате да седнете и сложите се око тога колико често ћете водити љубав. Наравно, вођење љубави није математика па не можете да одредите тачан број, али можете да порадите на томе да то буде чешће. Игнорисање овог проблема може да доведе до тога да један од партнера започне прељубничку везу.

3. Свађа о љутњи

Ако је једна особа одрасла у породици у којој је уобичајен образац понашања био да се искали бес па заборави, а друга у породици у којој су се повишени гласови избегавали по сваку цену, у тој вези тензије ће бити неизбежне, објашњава Хеитлер и саветује паровима да о томе разговарају када су обоје смирени.

Прочтитајте још: ИЗРАЧУНАЈТЕ! Колико минимално година би ваш идеалан партнер требало да има

- Покушајте да разлучите зашто сте толико љути и пронађите начин како да изразите те осећаје без велике експлозије. Бес је знак да морате да станете и ако га осетите, узмите паузу - каже Хеитлер.

4. Свађа о улози родитеља у вашем заједничком животу

Да ли вашег партнера излуђује када ваша мајка назове током ручка сваке недеље? Да ли вас избацује из такта када његови родитељи дан раније јаве да сутра долазе у посету и да планирају да остану три недеље? Време је да поставите неке границе. Можда немате једнаке појмове о томе шта је у реду, а шта не, али морате да разговарате о томе и поштујете партнерове ставове. Кључ је у томе да никада не критикујете једно друго, као ни партнерову породицу, истиче Хеитлер.

5. Свађа о кућним обавезама

- Један од разговора које сваки пар мора да обави је како ћете поделити кућне послове, као што је стављање веша у машину, прања судова и шетање пса. Код мене је долазио пар који се ужасно свађао због прљавих судова. Он је стално говорио да ће опрати, а судови су се само гомилали у судопери. Његову супругу то је излуђивало - каже Хеитлер.

Прочитајте још: Да ли знате идеалан број сексуалних партнера који би свака особа требало да има у животу?

Разговарајте о томе ко ће када обављати поједине кућне послове и држите се распореда како бисте у вези сачували срећу и мир.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas