Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Разлози због којих долази до конфликта у браку: Већина се понаша овако, а да не зна да је то лоше

Брак би требало да представља заједницу двоје људи који су једно у другом нашли своју сродну душу

1663668109_hands-g76d1b2fe4_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

У пракси је он ништа друго до спој две различите личности, са потпуно другачијим гледиштима које покушавају да функционишу под истим кровом. Дакле, сукоби у браку су скоро неминовни, али они не значе да љубав више није присутна.

Али, шта би могао бити основни узрок сукоба у браку? Најчешће то су разлике у перспективама, веровањима, мишљењима, искуствима и личностима. Данас смо за вас решили да истражимо дубље ову тему и изнесемо пред вас у нашој галерији главне разлоге због којих долази до конфликта у браку, како бисте на бољи начин могли да им приступите.

Грешке у браку

Жеља за контролом

Жеља за успостављањем контроле и моћи над неким је један од главних узрока сукоба у браку. Ово се најчешће догађа ако је ваш супруг особа која ужива у осећају супериорности над вама. Једино решење овакве ситуације је стављање на место особе која трпи овакав облик понашања. Важно је дакле да свом супругу покажете како се ви осећате када се он тако поставља над вама и колико његово супериорно понашање може да нашкоди вашем односу.

Прочитајте још: Знакови да се понашате токсично у вези: Ово "гуши" партнера

Себичност

Често се догађа да једна од особа у браку буде толико опседнута својим жељама да заборави да њене одлуке утичу и њеног партнера. Дакле, у браку најчешће долази до сукоба када један партнер не мисли на другог приликом доношења важне одлуке. Таква себичност погађа и преко ње није лако прећи. Здрав однос у браку није могућ без поштовања жеља и потреба оба партнера и у њему заиста нема места себичности.

Критике

Уколико сте у браку с особом која критикује све што радите, нема сумње да је такав живот напоран и исцрпљујући. Такође, може бити једнако фрустрирајуће ако вас супруг криви за све, при чему је његов труд да се нешто добро деси готово невидљив. Овакво стање у браку указује на велике проблеме који захтевају озбиљне разговоре. Конструктивне критике за које он може тврдити да вам упућује, нису исто што и покопавање сваке ваше одлуке или мисли.

Недостатак комуникације

Знате сигурно да је комуникација кључни елемент сваког брака. Међутим, њу понекад није лако успоставити у односу у ком један од партнера слуша само себе и одбија да сагледа ствари из перспективе овог другог. Велике су шансе да услед сталних препирки ви више немате жељу да разговарате о било чему са својим супругом. Али, управо недостатак комуникације је оно што може осудити ваш брак на развод. Ни у ком случају не бисте смели да одустанете од покушаја да са својим супругом водите миран разговор.

Прочитајте још: Решена ВЕЧИТА ДИЛЕМА: Ево да ли мушкарци заиста воле ПАМЕТНЕ ЖЕНЕ

Висока очекивања

Свако од нас има извесна очекивања од свог брачног партнера. Међутим, уколико су та очекивања нереална или превисока, може доћи до проблема. Ако сте ви од свог супруга очекивали много више него што је он спреман да вам понуди или је он то очекивао од вас, можда и без вашег знања, такво нешто може бити повод за свађе и велика разочарења. Да бисте се ефикасно снашли у овој ситуацији морате се трудити да задржите своје захтеве и очекивања на разумном нивоу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas