Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БРАК

Седма година брака НИЈЕ КРИЗНА, али ова јесте!

Сигурно сте већ чули да је седма година брака кризна и да баш у том раздобљу парови почињу да се раздвајају.

1613050825_Depositphotos_29295215_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Али једно истраживање показало је да то баш и није тачно. Психолози сада тврде да је кризна година брака заправо десета, и да се управо тада дешавају велике свађе које доводе до развода.

Прочитајте још: Шансе за успех "рециклиране везе" су 50% и зависе од ОВОГА

У истраживању које су спровели научници Универзитета у Јути (САД), учествовало је више од 2000 жена рођених између 1957. и 1964. године, а све су биле у браку тридесет и нешто година.

Примећено је да се у две трећине бракова понављао исти образац – парови су прво уживали у срећи, да би потом задовољство почело да опада.

Врхунац разилажења догађа се у десетој години заједништва.

Највећи разлог за то је, сматрају стручњаци, незадовољство жене која пуца под пословним и породичним обавезама. Ако парови преживе ту десету годину брака, имају велике шансе да остану заједно до краја живота.

Прочитајте још: Људи открили "симптоме" ТОКСИЧНИХ ВЕЗА! Ево када је време да прекинете

Жене, наиме, временом схватају да немају користи од свађа па одустају, посвјећују се себи и својим интересима. Таква стратегија обично уроди плодом јер се након неког времена поновно повезују са супругом, а то значи и да поново уживају у браку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas