Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
"ОНИ ДАНИ"

Водите љубав током "ОНИХ ДАНА"? Требало би, а ово су све ПРЕДНОСТИ

То што имате менструацију не значи да ваш сексуални живот мора да трпи. Овај период месеца носи одређене изазове, али уз одговарајућу припрему, лако их је савладати.

1598355317_Depositphotos_43987847_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Без обзира на присуство крви, секс током менструалног циклуса, према мишљењу многих жена, може бити сјајно искуство.

Нема ништа спорно у томе да, ако нисте расположени, за време оних дана једноставно избегавате секс. Међутим, ако имате жељу да водите љубав, секса не треба да се одрекнете.

Прочитајте још: Истраживање потврдило: Ово су НАЈЧЕШЋИ МУШКИ ФЕТИШИ у 2020. години

Питате се да ли је то са медицинске стране у реду, које су предности и недостаци. Ево шта све треба да знате.

Да ли је секс за време циклуса потпуно безбедан? За већину жена, јесте.

Фото: Депозит

– Људи се брину због тога, али секс током менструације потпуно је у реду. Са медицинског становишта, у томе нема ништа лоше – каже Лорен Стрејхер, професор клиничке акушерије и гинекологије.

Међутим, постоје ретки изузеци. Хепатитис, ХИВ или друге болести које се преносе крвљу, лакше се добијају онда када је у току менструација. Менструална крв се, по неким особинама, разликује од крви која се налази у венама и артеријама, али могућност преноса инфекције још увек постоји. Пошто је грлић материце у време менструације отворенији него иначе, повећава се и ризик од инфекције.

Прочитајте још: "Секс с дечком је одличан, али он се сваки пут РАСПЛАЧЕ након оргазма": Стручњаци објашњавају ЗАШТО је то тако

Фото: Депозит

Уколико се одлучите на секс без заштите са неким кога не познајете добро, постоји реална шанса да добијете неку полну болест, али да ли можете и да затрудните? Технички гледано, да, али то није баш уобичајено. Ако имате секс при крају менструације, а овулирате врло рано, постоји мала могућност да дође до зачећа. То није чест случај, али могућност ипак постоји.

По чему је секс током циклуса бољи него онај обичан?

Предности има више. За неке жене, секс током менструације значи мање болан циклус. Менструални грчеви се јављају као резултат смањења материце током циклуса. Када доживите оргазам, мишићи у материци се грче, а када се опусте, смањује се притисак који доводи до бола. Истовремено, оргазам покреће ослобађање ендорфина, што ублажава осећај бола. Поред тога, интимни однос може скратити период крварења јер оргазам помаже да крв из материце изађе раније и брже.

Прочитајте још: Да ли сте сигурни да нисте АЛЕРГИЧНИ НА СЕКС?

Још бољи ужитак
За неке жене, менструација значи и већи либидо. Ниво естрогена и тестостерона низак је првог дана циклуса, након чега почиње да расте. Неке жене тада су осетљивије и лакше се узбуде. Крв је, на неки начин, природни лубрикант јер повећава влажност вагине током секса, што такође повећава задовољство.

Да ли постоје неки недостаци?

Главни недостатак је упрљана постељина. Међутим, мало додатних припрема може учинити цело искуство много пријатнијим.

За почетак, обезбедите пешкир тамније боје који ће вам помоћи да сачувате своје чаршаве и остатак постељине чистим. Ако пешкир немате при руци, упутите се ка туш кабини коју ћете, након вођења љубави, лако и брзо очистити.

Захваљујући гравитацији, поједини положаји ограничавају проток крви (нпр. мисионарски), па су практичнији од неких других.

Ако су ваши циклуси болни, положаји са дубљом пенетрацијом вероватно вам неће пријати. Не заборавите и да фокус не мора бити на пенетрацији, већ може бити на оралној или стимулацији прстима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas