Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Како да лакше прегурате МЕНСТРУАЛНЕ БОЛОВЕ: Ових 5 савета увек УПАЛЕ

Менструални болови могу да буду јако тешки. Студија показује да чак 80% жена има менструалне болове, тако да нисте саме у овој борби. Грчеви, трњење, бол у ногама, бол у леђима, главобоље, мучнине, несвестица - много је симпотома. Само желимо да зауставимо ово стање.

1596099762_Depositphotos_73431677_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Менструални болови могу да се јављају сваког месеца

Нико не остаје равнодушан када се болови појаве. Они могу да трају дан или два, а некад се дешава да потрају и дуже. Болови могу да буду различитог интензитета, код неког су блажи, а код неког јачи. Болови могу да изазову и вртоглавице и повраћање.

Прочитајте још: Ово је једно од ОМИЉЕНИХ ЛЕТОВАЛИШТА СРБА! Масаже доступне свима НОН СТОП, а тест на корону НЕ ТРЕБА (ФОТО)

Таблете против болове делују као једино решење

Чак и ако овако не пијете таблете, посегнућете за њима када уследе менструалне тегобе. Треба их узимати по упутству и са њима немојте да претерујете. Оне вам могу помоћи код грчева и болова у телу. 

Фото: Депозит

Масажа ће сигурно помоћи

Верујем да вам се тог дана не иде нигде, и да не бисте отишли ни на плаћену масажу. Питајте неког од укућана да вам измасира главу и леђа, као и доњи део леђа. Масажа ће опустити мишиће. Ако вам се после масаже спава, слободно одспавајте. Уместо кафе, пијте чајеве који ће вас умирити. Што се тиче исхране, немојте јести тешку и масну храну, јер она може да оптерети желудац, па ће вам бити још теже. Ако вам се једу слаткиши, једите их.

Прочитајте још: Ово је УЖАСНО! Да ли знате које све менструалне проблеме ТРПИ ЖЕНСКО ТЕЛО?

Туширање ће бити корисно

Када таблете почну да делују, идите и истуширајте се топлом водом. Неизводљива је дуга купка, али можете да се истуширате и биће много лакше. Ако вам то не прија у датом тренутку, сипајте у једну боцу врелу воду и ставите је на стомак да вас загреје.

Фото: Депозит

Филм и сладолед

Можда ћете бити тужни, можда ће вам се плакати, можда ћете бити бесни. Све је то нормално и дозвољено у овим данима. Узмите омиљени слаткиш и пустите филм или серију. Имате довољно времена да све стигнете и престаните да бринете. Нека тај дан буде за опуштање, јер ваше тело то од вас тражи.

Прочитајте још: НАЈКРАЋА ЛЕКЦИЈА О СТРЕСУ: "Спустите чашу!"

Косултације са лекаром

Ако имате толике болове да вам баш ништа не помаже, онда ћете морати да се консултујете са доктором. Можда ваши хормони праве збрку у телу, па је ситуација још гора него што би била. То се такође може решити адекватном терапијом, али не можете да узимате лекове на своју руку.

Болови ће бити умањени уз ове корисне трикове!

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas