Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САМАЦ У ВЕЗИ

Због ОВОГ ОПАСНОГ ТИПА ЉУДИ СТЕ СОЛО: Мајкл Хаси, експерт за љубавне везе, резрешава мистерију!

Да ли вас држе у нади да ћете то што имате прерасти у везу?

1670413531_profimedia-0342484705-Metju-Hasi.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

 Постоји права опасност од константног забављања са истим типом људи. Под тиме мислимо на 'погрешне' партнере, на начин да не жели исто што и ви. Неко ко је у фази живота где не тражи ништа озбиљно, неко ко жели да сте му доступни, али само по потреби.
Ситуација може бити и гора, у смислу да вам пружају пажњу, али вас држе у неизвесноти, и умеју да нестану када њима то одговара. Показују да вас не поштују, али вам уливају лажну наду- у правом смислу речи токсичан однос.

''Када се виђамо са оваквим типовима људи, није лоше само тог тренутка, када доживљавамо да се неко не односи добро према нама, то такође има дуготрајан ефекат на наш целокупан љубавни живот у будућности'' - наводи Мајкл Хаси, експерт за љубавне односе.

Фото: Схуттерстоцк

Прочитајте још: ЗАВОДЉИВО, У СТИЛУ СТАРОГ ХОЛИВУДА: Млада глумица Флоренс Пју, блистала на црвеном тепиху у сатенској хаљини, налик спаваћици (ФОТО)

Ако константно виђамо људе који нас третирају лоше, ово има дугороцни ефекат јер се врши такозвано 'премошћавање' у начину размишљања, и то нас задржава од проналаска особе за везу.

Мајкл Хаси објашњава, како оправдавамо тенденцију да се виђамо са оваквим људима уз које патимо:
'' Многи људи кажу- идем полако, да видим где ће ово одвести. Знам да он/она нису емотивно расположиви, али не оптерећујем се, хоћу да видим да ли ће се развити у нешто више. Други кажу- не продубљујем ствари, само се мало забављам. Шта овим стварно покушавамо да оправдамо?
Хаси даље наставља: ''Ова су оправдања врло вероватно, јер желимо ту особу поред себе, каква год да је, јер смо у ствари у дубини усамљени и не вреднујемо себе. Мислимо да нас нико други неће, па се зато задовољавамо и оним што је лоше.''

''У ствари већина људи жуди за интимом, за правом конекцијом. Може бити да вам се ова особа заиста допада, па желимо изговор да наставимо да их виђамо иако споља свима око нас ово не делује као добра идеја. Или је особа већ признала да не зели исто што и ми, али остајете ту јер говорите себи како се нисте превише везали, док у стварности не желите да их изгубите по сваку цену''- саветује он.

Фото: Схуттерстоцк

Остајањем у оваквом односу оправдавамо дубље мотиве и потребе, наше личне несигурности, или страхове. Шта је права опасност тога? Мајкл Хаси каже следеће:

Постоји време када је потпуно у реду да упловљавамо у овакве везе. Експериментишемо, забављамо се, јер имамо све време овог света, иако смо у тим годинама када можемо себи да приуштимо луксуз да не знамо на цему смо, и то нас превисе не тангира. Узивате и не размисљате о сутра.
И то је у реду.Међутим, мисљења сам да 9 од 10 необавезних веза, није толико 'необавезно' јер це увек једна особа 'загристи' висе и 
имати скривена оцекивања. Несто сто мозе бити за нас необавезно, мозе повредити неција осецања и обрнуто.

Ипак, када смо у моменту у зивоту када смо спремни за несто значајније и озбиљније, када тражимо дубљу повезаност, а константно нагињемо ка људима који јасно траже нешто друго. Очигледно нас само користе, тада постаје веома опасно.

Прочитајте још: Ивана Дудић оставила дечка пре два месеца, а сада је откривен и разлог

Фото: Профимедиа

Зашто је ово опасно, јер почиње да нас заслепљује за оно што се стварно налази око нас. Оно што се деси, је да се навикнете на одређено понашање које вам је пружено, да вам оно постаје нормално. Почињете да мислите да се људи просто тако понашају.
То постаје једино понашање на које сте навикли, још ако у окружењу сведочите сличним односима, оправдавате да је то просто тако.

Мајкл још додаје:'' Уколико се забављате са 'кретеном', могуће је да ћете након њега наћи новог кретена. Јер, када уђете у просторију пуну људи, пажњу ће вам привући особа која осликава понашање које сте видели пре, које вам је блиско, јер је ваш ум истрениран да види управо то.''

Прочитајте још: Психолошкиња објашњава: Четири показатеља да имате посла са МАНИПУЛАТОРОМ - Препознајте их на време

Наш фокус је толико на оном што нам је познато, иако је то нешто на шта смо се жалили у прошлости, да ћемо поново гледати у правцу познатог.

Да ли сте срели особе које увек имају исте проблеме јер бирају исте типове људи? Отуда настаје генерализација  ''сви мушкарци су исти' или ''све жене су исте''. Нису, већ ви само бирате исте- који вам не одговарају.

Мајкл на крају наводи да често добија питање: ''Шта да радим када ме ти типови личности привлаче? На то им дам следеци одговор: Ако упоредимо људе са храном- постоји храна коју волите, али постоји толико различитих врста хране, које можда нисте ни пробали, или сте пробали па вам се у одређеном тренутку нису свидели. Толико сте били усредсређени на само ону једну врсту коју волите, да вам остала није ни била на радару. Онда вам је неко рекао- пробај ово! Као када сте у ресторану, и погледате Мени, ваш мозак одмах скенира понуду у потрази за оним што већ волите. Зато углавном увек поручујемо нешто слично. Али, потребна је знатижеља и отвореност, да пробамо нешто што нам није познато, и можда нисмо привучени на прву, јер још увек ни не знамо да ли нам се свиђа. Али када нам неко каже- пробај, пробај нешто ново, мозе се десити и да нам се свиди. Ођедном, видимо то нешто у потпуно другом светлу!''

Можда ће нешто што је другачије стварати осецај нелагоде на почетку, али дајте шансу. Можда само нисте имали осећај како оно право треба да изгледа.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas