Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВЕЛИКА ОЧЕКИВАЊА: Шта је од тога на нама, а шта на партнеру? Како градити везу на здравим темељима, објашњава нам стручњак!

Да ли су други баш увек криви за наша изневерена очекивања?

1671708229_profimedia-0331396852.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

У раној фази забављања, забавно је маштати о будућности- посебно ако се осећамо да смо се заиста повезали са неким. Али, како наса привлачност расте, ако нисмо пажљиви, можемо почети да стварамо очекивања од друге особе, пре него што смо их заиста упознали!
Уместо да одвојимо време, да утврдимо да ли смо заиста једно за друго, можемо пожурити са размишљањем ''Мислим да је он/она онај прави!''.

Прочитајте још: Због ОВОГ ОПАСНОГ ТИПА ЉУДИ СТЕ СОЛО: Мајкл Хаси, експерт за љубавне везе, резрешава мистерију!

Прави проблем са овим, је што често доводи до тога да врло брзо постанемо опседнути са неким, при чему сву нашу срећу и мир везујемо за реципроцитет тих осецања.
Дакле, шта моземо да урадимо да спречимо да наша очекивања брзо подигну улог оног што можемо изгубити?

Фото: Профимедиа

Прочитајте још: Три ПОКАЗАТЕЉА да је време да одете: Треба да знате када је ваша веза осуђена пропаст

Метју Хаси, стручњак у области љубавних веза и односа, на ово има да каже следеће:

'' Разлика између стандарда и очекивања је у тиме, што су стандарди у вези са НАМА, а очекивања су о ЊИМА''.

Метју даље објашњава, како је боље ослонити се на наше стандарде, који су вредан начин да себи дамо простор за дисање, како би ствари могле да напредују природним темпом. Познавајући себе- што укључује сазнање шта желимо, а шта не- можемо бити агилни, и једноставно се прилагодити када нешто не задовољава наше потребе. На тај начин, наш свет се неће срушити ако особа са којом излазимо не испуњава наша очекивања, која смо јој поставили.
Са јасно постављеним стандардима, можемо бити на седишту возача, а не сувозача који стално говори некоме како треба да вози.

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas