Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБИМЦИ

Да бисте имали ДОБРОГ ПСА, треба да будете ДОБАР ВЛАСНИК

Често се догађа да власници имају проблема са својим љубимцима, па посежу за разним триковима, или са интернета или у школицама за псе. Али оно најбитније се увек некако запостави.

1617612471_man-and-dog-1149400_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Да би вас пас слушао и био добар љубимац и да бисте имали квалитетан суживот, пре свега морате успоставити добар однос са својим љубимцем. Седи, лези, чекај, не.. све те наредбе ће пас врло лако савладати када научите да комуницирате са њим како треба.

Пси су једноставна створења, а ми људи волимо да закомпликујемо ствари.

Колико често се можете ухватити како објашњавате псу зашто не сме да гризе вашу папучу или да копа рупе?

Прочитајте још: ШАЛАЈКА је најпаметнији пас на свету, брже открива корону од ПЦР теста, а могу је имати само посебни људи (ВИДЕО)

Пас ће вас посматрати са занимањем неко време и реаговаће вероватно на неку од силних изговорених речи, али то не значи да је разумео све што сте изрекли. Већина паса врло брзо савлада значење речи "спавати", "играти", "шетати", заправо све што се завршава на "ти", и све радње у којима се осећа срећно и сигурно ће га подстаћи да вас заинтересовано погледа.

Правила...
Већина људи очекује да пас исте секунде схвати шта ми желимо, заборављајући да су пси животиње доведене у нашу средину која је и нама понекад збуњујућа, па самим тиме понекад тешко прате наша правила.

Верујемо да се можете сложити да постоје и људи који тешко прате правила лепог понашања. Пас реагује и на емоције, покушајте да проматрате понашање љубимца док сте срећни, тужни, хистерични, примећујете ли некакве промене у положају тела пса? Његовом понашању? Чудите ли се када је ваша њушка растројена и непослушна? А баш тај дан је вама био изузетно напоран и могли би некоме "одгристи главу". Смирите се колико можете пре него што кренете у шетњу са псом, јер би та шетња могла бити такође напорна.

Прочитајте још: Власник је снимао мачке, да би видео шта раде током ноћи. Оно што је Лала урадила није могао НИ ДА НАСЛУТИ (ВИДЕО)

Верујте, пас ће осетити вашу енергију и бити мирнији и сталоженији.

Математика је једноставна, пас је одраз власника.

Стога понављамо, да бисте имали пса по "жељи", прво што морате изградити јесте квалитетан однос. Након тога можете шта вам срце пожели.

Активности
Школица за псе има разних, од основа послушности, Паркоура, агилитyа, трчања са псима... избор је ваш! Изаберите активност која ће одговарати и вама и псу. Али и свака раса доноси своје карактеристике, тако су неки пси врло лаки за "хендловање", док се с некима треба више помучити.

Поларне расе су изузетно интелигентни и способни пси, али нису пси који ће бескрајно дуго трчати за лоптицом као неке овчарске расе.

Прочитајте још: НЕОЧЕКИВАНО?! Мачка ухваћена приликом кријумчарења дроге, ПОБЕГЛА ИЗ ЗАТВОРА на Шри Ланци

Ако желите неку одређену расу, добро се информишите о карактеристикама и размислите два пута да ли је баш та раса за вас.

Најчешћа грешка коју правимо је бирање пса по лепоти.

Тако многи одаберу расе високе енергије, док сте ви више особа за лагане шетње. Сходно томе логичан след је да имате незадовољног и непослушног пса.

Ако желите мешанца, за ког не знате порекло, потрудите се да што више посматрате понашање и говор тела. Будите добар власник и имаћете доброг пса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas