Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
мачке

Да ли мачку треба изводити у шетњу: Будите спремни уколико се одлучите на овај корак

Поставља се питање да ли је све то само ствар помодарства или је оправдана потреба?

1638868734_shutterstock_1834094695.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Размислите: када гледате власнике паса како уживају у шетњи са својим љубимцима, ви као власник једне мачке осетите тугу у срцу, јер ваша љубимица седи код куће. Али, чак и да својој мачки ставите поводац, питање је: да ли ће га она прихватити?

Само зато што ваша мачка воли да њушка по ходницима ваше зграде, не значи нужно да јој је потребна шетња по урбаној средини. Такође, мачке које често стоје крај стаклених врата или прозора, и гледају спољашњи свет, нису увек спремне за оно што их тамо очекује. Заправо, нећете знати да ли би јој шетња на повоцу пријала док јој га не ставите.

Прочитајте још: Колико често треба купати пса? Питање многих власника

Оно што ће вам бити потребно ако желите да своју мачку шетате на повоцу је свакако стрпљење. Делимично из разлога што су мачке врло флексибилне и окретне, па класична огрлица није опција, јер повећава вероватноћу бекства. Други разлог је тај што огрлица врло лако може превише да стегне мачији врат, и доведе до гушења. У том је случају појас са ременом најбоља опција. И свакако, што раније кренете са навикавањем мачке на поводац, то ћете у том подухвату имати већи успех.

Пре него што мачки ставите појас, дозволите јој да га оњуши и упозна се са њим. Ако вам се чини да је упознавање протекло добро, покушајте да јој ставите појас и пустите је да се са њим око себе креће по кући. Потребно је време да се она навикне на ту нову ствар на себи. Након пар дана вежбе покушајте да закачите и ремен, али не повлачите га одмах. Дозволите јој да и њега вуче унаоколо. Када схвати да јој он не представља претњу, крените у шетњу по кући. Ако вам то пође за руком, можете изаћи у двориште.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas