Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Добро размислите следећи пут: Да ли би одрасле мачке смеле да пију МЛЕКО?

Ако сте у дилеми, прочитајте одговор на ово питање у наставку

1686146234_shutterstock_519850741.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Мачке, као и многе друге врсте, конзумирају мајчино млеко у раним фазама свог живота. Међутим, можда дајете свом љубимцу нешто што му заправо није потребно.

Након што се роде, мачићи сисају мајку мачку све док се не одбију од сисе у периоду од четири до шест недеља. Након тог периода, када се уводи друга храна, способност мачића да варе лактозу, шећер присутан у млеку, смањује се, због чега им није потребно давати млеко.

Веровање да је млеко (не од њихове мајке) добро за мачке и да им је неопходно популаран је мит који ветеринарска струка стално разоткрива. Иако ће мачке можда ценити гест када им сипате млеко и попити га до последње капи, то не значи да је млеко добро за њих. Заправо, такво поступање може имати озбиљне негативне последице по њихово здравље.

Једини изузетак је ситуација када пронађете новорођено маче које је из неког разлога одвојено од мајке. У том случају, које млеко требате пружити мачету? Ако не можете пронаћи мачку која може да га доји, препоручује се куповина специфичног мачијег млека, иако никакво вештачко млеко неће бити једнако мајчином млеку.

У сваком случају, треба апсолутно избегавати давање крављег млека, било да је обрано или разблажено водом.

Неки ветеринари предлажу козје млеко као алтернативу, јер се сматра да је лакше сварљиво, док други сматрају да је оно потпуно неприкладно за исхрану мачака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas