Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБИМЦИ

Колико ЈЕДНА псећа година има људских година: ТРАГОВИ ЗА ТРАЖЕЊЕ

Ако имате пса, чули сте ово правило: 1 година за љубимца је једнака 7 ваших година.

1648974142_friends-g3428085fc_1280.jpg
Пхото:Пиxабаy
Oglas

Испоставило се да математика није тако једноставна. Пси сазревају брже него ми рано. Дакле, прва година живота вашег нејасног пријатеља једнака је око 15 људских година.

Величина и раса такође играју улогу. Мањи пси имају тенденцију да живе дуже од вец́их, али могу брже сазрети у првих неколико година живота. Велико штене би у почетку могло спорије да стари, али ц́е се приближити средњим годинама са 5 година. Мале и играчке расе не постају "сениори" све до око 10 година. Пси средње величине су негде у средини по оба аспекта.

Трагови за тражење

Ако сте усвојили штене или пса, али не знате њихову историју, можда не знате колико су стари. Чак и ако не знате датум рођења, још увек можете погодити њихову старост.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

 

Њихови зуби би требало да вам дају грубу представу о њиховим годинама. Ове смернице ц́е се разликовати од пса до пса, а такође зависе од врсте стоматолошке неге (ако је има) коју су имали пре него што сте их добили.

  • До 8 недеља: сви млечни зуби су унутра.
  • До 7 месеци: Сви стални зуби су бели и чисти.
  • До 1-2 године: Зуби су тупљи, а задњи зуби могу пожутјети.
  • До 3-5 година: Сви зуби могу имати накупљање каменца и истрошеност зуба.
  • До 5-10 година: Зуби показују више истрошености и знакова болести.
  • До 10-15 година: Зуби су истрошени и вероватно је накупљање великог каменца. Неки зуби могу недостајати.

Ваш ветеринар такође може да погоди њихову старост на основу комплетног физичког прегледа или тестова који гледају на кости, зглобове, мишиц́е и унутрашње органе. Старији пси могу показати неке специфичне знаке старења.

БОНУС ВИДЕО: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas