· · Коментари: 0
ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ

Мачке мјаучу на 100 начина, имају свој ПРАЗНИК, а ево још 5 невероватних чињеница које нисте знали о њима

Да ли сте знали да мачке имају свој празник који није у фебруару?

cat-3846780_1280.jpg
Крзнено чудо природе Фото: Пиксабеј

Крзнени љубимци су право чудо природе, па иако их људи негују као кућне љубимце најмање 5.000 година и даље много тога не знају о овим чупавим лепотицама.

Прочитајте још: Постоји ОБЈАШЊЕЊЕ: Ако вас мачка прати у стопу и високо подигне реп, ево шта то значи

Елегантна и брза Фото: Пиксабеј

За почетак: Међународни дан мачака је 8. август.

Власници мачака вероватно знају да је прва година у животу мачке иста као првих 15 година у животу човека. Међутим, да ли сте знали да мачке могу да окрену уши за 180 степени?

Међународни дан мачака је 8. август.

Певачице

Док пси могу да произведу десет врсти лавежа, маце могу да мјаучу на 100 начина! Наиме, спектар њихових гласовних могућности је невероватан - од тихог до изузетно гласног.

Не једу колаче

Током еволуције, верују научници, дошло је до мутације и маце немају укус за слатко. То је одлична вест, јер то значи да јој не треба давати шећер нити нешто слатко, јер у њему не ужива, па не може ни да се угоји.

Прочитајте још: Спречите МАЧКУ да зубима уништава намештај уз помоћ ЈЕФТИНЕ пластике за цвеће

Преспава пола дана Фото: Пиксабеј

Љубитељи парфема

Маце имају 14 пута јаче чуло мириса од човека.

Чупави лекари

Мачке су својеврсни доктори, јер фрекфенција којом преду може да излечи човека. Уколико мачка лежи на месту где је човек имао прелом кости и преде фрекфенцијом од 20 до 50 мегахерца може да помогне да кост брже зарасте! Ако преде до 140 мегахерца помаже у бржем излечењу лигамената и мишића!

Много спавају

Маце су невероватни спавачи. Просечна мачка две трећине дана проведе спавајући.Током сна сакупља енергију да би, ако затреба, била брза.

Просечна мачка је бржа од Усеина Болта.

Брзе су

Мачке су најбрже животиње, а њихов рођак гепард држи светски рекорд. Ипак, и обичне кућне мачке су, када појуре за неким, брже од светског првака на 100 метара Усеина Болта.

Прочитајте још: Пси могу да буду вегетаријанци, а шта је са МАЧКАМА?

И на крају, свака мачка је посебна. Као што сваки човек има различит отисак прста тако и свака маца има другачији нос и по њему се може препознати! Исто важи и за пса.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.